ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΝέα δεδομένα προκύπτουν σχετικά με την τύχη της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αφού το Υπουργείο Παιδείας ανέτρεψε τις έως τώρα αποφάσεις του και ουσιαστικά άναψε το πράσινο «φως» για την ίδρυσή της! 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το Υπουργείο ανακάλεσε δύο από τα 36 Προεδρικά Διατάγματα του σχεδίου Αθηνά για την αναδιάρθρωση ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μεταξύ των δυο είναι και αυτό που αφορά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο πλέον έχει να αντιμετωπίσει νέα δεδομένα στο θέμα και όπως είναι λογικό παρακολουθεί με… κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις.  

Τα Διατάγματα…
Το Υπουργείο με σχετικά έγγραφά του ζήτησε την ανάκληση δυο σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων, καθώς αυτό «κρίθηκε αναγκαίο», όπως αναφέρεται.
Το πρώτο διάταγμα αφορά την ίδρυση Τμημάτων, ανασυγκρότηση και συγκρότηση των Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το δεύτερο αφορά «τη μετονομασία και κατάργηση Τμημάτων και ίδρυση – συγκρότηση, κατάργηση και ανασυγκρότηση Σχολών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».
Ουσιαστικά πρόκειται, σύμφωνα με πηγές, για την ίδρυση της Αρχιτεκτονικής, η οποία αποτελεί πρόδρομο του Πολυτεχνείου, για το οποίο ο ίδιος ο Υπουργός έχει δεσμευθεί σε φορείς των Ιωαννίνων, αλλά και τον Κάρολο Παπούλια.

Στο ΣτΕ
Υπενθυμίζεται, ότι στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν διαβιβαστεί στο πλαίσιο του σχεδίου Αθηνά από το υπουργείο Παιδείας 23 σχέδια διαταγμάτων που αφορούν τα ΑΕΙ και 13 που αφορούν τα ΤΕΙ.
Πριν από λίγες μέρες το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε νόμιμα τέσσερα από τα 36 διατάγματα που αφορούσαν: 1) την ίδρυση Σχολών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, 2) την ίδρυση – συγκρότηση Σχολών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 3) την ίδρυση – συγκρότηση Σχολών στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και 4) την ίδρυση Σχολής Καλών Τεχνών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

 

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ