Ο Georgios Trangas μας δίνει φιλικά το χέρι και λέει: «Δεν έχω κανένα πρόβλημαμε τους Γερμανούς, αλλά έχω ένα πρόβλημα με την Angela Merkel. Συμπεριφέρεται σαν δεύτερος Χίτλερ, με μεθόδους δικτάτορα. Εμείς οι Έλληνες να γίνουμε μικροί και η Γερμανία να μεγαλώνει”.

Μ’ αυτόν τον τρόπο ξεκινά το άρθρο του ο αρχισυντάκτης της Bild και ανταποκριτής στην Αθήνα  Paul Ronzheimer, που πήρε συνέντευξη από τον Γιώργο Τράγκα, “τον δημοσιογράφο, στον οποίο επεβλήθη πρόστιμο 25.000 ευρώ επειδή χρησιμοποίησε ατυχείς χαρακτηρισμούς για την κ. Merkel στον ραδιοφωνικό αέρα”, “τον άνθρωπο που αποκάλεσε την κ. Merkel πατημένο στρούντελ”.

Ο Ronzheimer αναφέρει ότι ο κ. Τράγκας επέλεξε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στην Κηφισιά για την συνέντευξη κι ότι φορούσε ένα Polo μπλουζάκι.

“Είναι αυτές οι συγκεχυμένες θεωρίες που φαίνεται να θέλουν να πιστεύουν όλο και περισσότεροι Έλληνες”, συνεχίζει ο Γερμανός δημοσιογράφος και συμπληρώνει: “Ο κ. Τράγκας θυμώνει όταν μιλά για την καγκελάριο. Την χαρακτηρίζει ένα κρύο πρόσωπο, μια γυναίκα χωρίς συναισθήματα”.

Επίσης,άλλο σημείο της συνέντευξης λέει: “Οι άνθρωποι υποφέρουν, δεν έχουν τίποτα να φάνε, τα φάρμακα λείπουν. Δεν μπορεί να χειροτερεύει η κατάσταση. Και ως εκ τούτου πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτούς, Merkel”…