Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής ΚληρονομιάςΈνα πλήθος εκδηλώσεων που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, ερεθίζουν το ενδιαφέρον για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα ιστορικά μνημεία με ξεναγήσεις, διαλέξεις και προβολές και εξάπτουν τη φαντασία με εκπαιδευτικά προγράμματα, ομαδικά παιχνίδια και εργαστήρια για παιδιά, θα πραγματοποιηθεί στα μουσεία και σε ποικίλους άλλους χώρους σε όλη τη χώρα την Παρασκευή 27 και το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων:

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

27-29 Σεπτεμβρίου 2013

«Έξι και ένα βήματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων». Εκπαιδευτική δράση με δρώμενα εμπνευσμένα από τα εκθέματα για παιδιά ηλικίας 10-12 ετών και αφετηρία το Χρονολόγιο του Μουσείου (27/9)

«Μια φορά κι έναν καιρό – Ένα παραμύθι» Εκπαιδευτικό παραμύθι για την έννοια του χρόνου για νήπια και παιδιά της Α΄ Δημοτικού. Το παραμύθι θα οδηγήσει σε επιλεγμένα αντικείμενα του Μουσείου, ώστε ο χρόνος να συνδεθεί με τη μνήμη και την ιστορία. Εικαστικό εργαστήρι. (27/9)

Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης

27,28 Σεπτεμβρίου 2013

«…και ο χρόνος γλίστρησε πάνω στο αρχαίο θέατρο και άφησε σημάδια» θεματικές περιηγήσεις,

«Τα απομηνάρια του αρχαίου Μαντείου» θεματικές περιηγήσεις,

Προβολή του αρχαιολογικού ντοκιμαντέρ «Οι φύλακες του Χρόνου».

Αρχαιολογικός χώρος ακρόπολης Μεγάλου Γαρδικίου

27 Σεπτεμβρίου 2013

«Υπήρξαν χρόνοι, πάει καιρός, σαν μυθικοί». Θεματικές ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό με θέμα τα τείχη του Μεγάλου Γαρδικίου, που συνέχισαν να είναι «λειτουργικά» μέχρι την περίοδο των Βαλκανικών πολέμων.

Iωάννινα, Βυζαντινό Μουσείο

27-29 Σεπτεμβρίου 2013

Εποπτικό υλικό τοιχογραφιών με παραστάσεις Αίνων από εκκλησιαστικά μνημεία της Ηπείρου και παρουσίαση του συσχετισμού του θέματος των Αίνων με την έννοια του χρόνου κατά τη μεταβυζαντινή περίοδο.