παναγιωτης κουρουμπλης

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην δεύτερη αξιολόγηση και παραδέχτηκε ότι οι φόροι έχουν δυσκολέψει τους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως ο κόφτης δεν εφαρμόστηκε γιατί η οικονομία πήγε καλά ωστόσο όταν ο δημοσιογράφος παρατήρησε ότι “λιώσατε τον κόσμο στους φόρους” απάντησε “Ναι, ναι, συμφωνώ, μα δεν το αμφισβητώ εγώ, δεν το αμφισβητώ”.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός τόνισε ότι τον Απρίλιο θα καταγραφεί ένα θετικό πρόσημο για την τετραετία και επισήμανε πως “ας κάνουν λίγη υπομονή αυτοί που βιάζονται να πέσει η κυβέρνηση”.

Ερωτώμενος για το αν η κυβέρνηση θα δεχθεί μείωση αφορολογήτου προκειμένου να σώσει τις συντάξεις, απάντησε πως: “Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί μείωση συντάξεων.  Η κυβέρνηση έχει ανοίξει ένα μεγάλο μέτωπο κατά της φοροδιαφυγής και το μέτωπο διευρύνεται καθώς και η φορολογητέα ύλη”. Ωστόσο, επισήμανε πως “όταν είμαστε σε διαπραγμάτευση εγώ δεν μπορώ να σας πω τι θα γίνει”

“Την Τετάρτη έχουμε μια κρίσιμη συνάντηση και μπορεί να δοθεί μια διέξοδος” είπε ακόμη αναφερόμενος στις συνομιλίες Μέρκελ-Λαγκάρντ-Γιούνκερ.

Επιπλέον, σε ερώτηση για τον αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί με την Δημοκρατική Συμπαράταξη, απάντησε πως “η κυβέρνηση αυτή έχει ενάμιση χρόνο στην κυβέρνηση. Θα κάνει λίγο υπομονή η ΝΔ και θα πρέπει να πείσει τον κόσμο γιατί αυτά που λέει σήμερα δεν τα έκανε χθες”.