Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Ραγδαία αύξηση ανεργίας στην Ήπειρο

Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε και το τελευταίο τρίμηνο του 2012 η ανεργία στην Ήπειρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.Ωστόσο, το χαρακτηριστικό των στοιχείων αυτών έχει να κάνει με το ότι η ανεργία στην Ήπειρο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ναι μεν βρίσκεται σε υψηλά ποσοστά, όμως δεν βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη όπως συμβαίνει με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου η ανεργία ξεπερνά το 30%.Η επισήμανση αυτή γίνεται, καθώς σε μηνιαία βάση που η Ελληνική Στατιστική Αρχή δίνει τα στοιχεία για την ανεργία οι μετρήσεις που αφορούν την Ήπειρο, γίνονται μαζί με την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, κάτι που αυτομάτως ανεβάζει το μέσο όρο των ποσοστών ανεργίας και στην δική μας Περιφέρεια.Συγκεκριμένα, και σε ό,τι αφορά την Ήπειρο στο δ’ τρίμηνο του 2012 η ανεργία έφτασε στο 25,5% παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.

Επίσης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η ανεργία στην Ήπειρο αυξήθηκε από την αρχή του 2012 κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς το α’ τρίμηνο του περασμένου έτους βρισκόταν στο 20,6%, στο β’ στο 22,1% και στο γ’ τρίμηνο στο 23,4%.Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που δείχνει πως η σύγχρονη μάστιγα της ανεργίας αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και στην Ήπειρο, είναι και το ότι από το τέλος του α’ τριμήνου του 2011 μέχρι και το τέλος του δ’ τριμήνου του 2012, η ανεργία αυξήθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.Σε επίπεδο Περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία με 30,1% και στη Στερεά Ελλάδα με 28,6%, ενώ η Ήπειρος βρίσκεται στην 6η θέση μεταξύ όλων των Περιφερειών. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Νότιο Αιγαίο με 18,0% και στις Ιόνιους Νήσους με 17,2%.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρθρα & Απόψεις

Το Νέο Δυνατό Πρόγραμμα Του Realfm Έχει Ξεκινήσει. Ενισχυμένο το νέο πρόγραμμα του Real FM 97.8 με νέα πρόσωπα ”έκπληξη” για τον μεγαλύτερο ενημερωτικό...

Ακούστε τις Εκπομπές

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Δημήτρης Δημητρίου Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Στο Μεγάλο Ραδιόφωνο. Ακούστε όσα είπε στον Μπάμπη Τζιόρα στην εκπομπή “Λεπτές Ισορροπίες.

Ακούστε τις Εκπομπές

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Σπύρος Ριζόπουλος Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Στο Μεγάλο Ραδιόφωνο. Ακούστε όσα είπε στον Μπάμπη Τζιόρα και στην εκπομπή “Λεπτές Ισορροπίες”.  

Οικονομία

  Σε 841.481 ανήλθαν πανελλαδικά τον περασμένο Αύγουστο οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ΟΑΕΔ άνεργοι που αναζήτησαν εργασία, έναντι 827.854 τον Ιούλιο του 2018 (+ 1,65%) και...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC