Συνεχώς αυξάνονται τα λουκέτα σε καταστήματα στην αγορά της Πρέβεζας, ενώ οι προβλέψεις για το μέλλον των επιχειρήσεων είναι περισσότερο δυσοίωνες παρά ποτέ. Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής κρίσης, μπορεί πλέον να δει κανείς στους εμπορικούς δρόμους της πόλης και να συγκρίνει το χθες με το σήμερα. Το έτος 2012 σύμφωνα με το Επιμελητήριο Πρέβεζας άνοιξαν 284 επιχειρήσεις και έκλεισαν 221, αριθμός που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς είναι μεγαλύτερος αφού όπως μας είπανε αρκετοί βάζουν λουκέτο στα καταστήματά τους, αλλά δεν κλείνουν στα χαρτιά καθώς δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους και παραμένουν μέλη του Επιμελητηρίου. Συγκεκριμένα από τις εγγραφές στο επιμελητήριο Πρέβεζας προκύπτει ότι το 2012 άνοιξαν 239 ατομικές επιχειρήσεις και έκλεισαν 186, ενώ άνοιξαν 27 ομόρρυθμες εταιρείας και έκλεισαν 33. Οι επιχειρηματίες αναφέρουν ότι το 2012 ήταν πολύ δύσκολο και τα μηνύματα για το 2013 δεν είναι ενθαρρυντικά.

Οι επιχειρήσεις συρρικνώνονται συνεχώς, οι τζίροι έχουν πέσει κατακόρυφα, οι μικρές επιχειρήσεις συντηρούνται με το ζόρι και οι προβλέψεις για τη νέα χρονιά , αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση, είναι πολύ άσχημες. Την ίδια στιγμή, οι όποιες ελπίδες του εμπορικού κόσμου για ανάκαμψη της αγοράς κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου έπεσαν στο κενό, καθώς οι ιδιοκτήτες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται ακόμη και έως 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αφού ο κόσμος βγήκε μεν αλλά δεν ψώνισε. Οι έμποροι πλέον έχουν στρέψει την προσοχή τους στην χειμερινή εκπτωτική περίοδο, που ξεκινά στις 15 Ιανουαρίου επίσημα με την ελπίδα ότι ο τζίρος που θα κάνουν θα καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες τους.

Ήδη στην πλειονότητά τους τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας, έχουν προχωρήσει σε γενναίες προσφορές προκειμένου να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, οι οποίοι υπολογίζουν ακόμη και το τελευταίο ευρώ.