Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πρέβεζα

Σκότωσαν τον Αλβανό εγκληματία Κόλα στο Σούλι

Μαριάν Κόλα

Σκότωσαν Τον Αλβανό Εγκληματία Κόλα Στο Σούλι.

Νεκρός, μετά από μάχη τα ξημερώματα της Κυριακής στα βουνά του Σουλίου με άνδρες των ΕΚΑΜ, έπεσε ο Αλβανός δραπέτης-δολοφόνος Μαριάν Κόλα. 

Περίπου 6 το πρωί έξω από το χωριό Βροσύνα. Στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο, έγινε η τελική “μάχη”. Μεταξύ των αστυνομικών και των δύο Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων. Από τους πυροβολισμούς νεκρός έπεσε ο Κόλα, ενώ ο συνεργός του Ιλίρ Κούπα κατόρθωσε να ξεφύγει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών έχει τραυματιστεί. Τέσσερις κάλυκες, από το Καλάσνικοφ που πυροβόλησε ο Κόλα κατά των αστυνομικών βρέθηκαν στον χώρο της συμπλοκής. Σύμφωνα με πληροφορίες έπεσαν πάνω από 100 σφαίρες. Αυτό δείχνει τη «σκληρή» μάχη που έδωσαν οι άντρες των ΕΚΑΜ. Η σορός του Κόλα παραμένει στο σημείο της συμπλοκής. Επί τόπου πηγαίνει ο ιατροδικαστής, κ. Θ. Βουγιουκλάκης. 

Τα ξημερώματα στην περιοχή που συνέβη η συμπλοκή επικρατούσε πυκνή ομίχλη. Ο Κόλα ήταν αυτός που άνοιξε πυρ με Καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών. Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει. Όπως έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα, οι αστυνομικοί απάντησαν με ριπές και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή μία σφαίρα στην πλάτη, ήταν αυτή που σκότωσε τον Αλβανό. Το πρωί της Δευτέρας θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή.

Ο εξοπλισμός των δραπετών

Είχαν αλεξίσφαιρο γιλέκο στρατιωτικού τύπου και προμήθειες σε τρόφιμα και νερό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Μαριάν Κόλα ήταν ξυρισμένος. Ο σάκος που εγκατέλειψε πίσω του ο Κούπα ήταν γεμάτος με φρεσκομαγειρεμένα φαγητά. Αυτό βεβαιώνει τις υποψίες της ΕΛ.ΑΣ για τρίτους που βοηθούσαν τους κακοποιούς. Οι άνδρες των ΕΚΑΜ εντόπισαν τους δύο επικίνδυνους Αλβανούς, σε πολύ κοντινό σημείο από εκεί που είχαν χαθεί τα ίχνη τους, πριν από 15 ημέρες. Μετά τον εντοπισμό τους από τις θερμικές κάμερες, στη Βροσύνα. Δυνάμεις της αστυνομίας είχαν παραμείνει στην περιοχή θεωρώντας πως δεν είχαν καταφέρει να διαφύγουν στην Αλβανία διασχίζοντας τον Καλαμά.

Πως εντοπίστηκαν

Τελικά τους δύο δραπέτες, εντόπισαν μέλη των ΕΚΑΜ χρησιμοποιώντας ειδικές κάμερες. Είχαν στήσει περίμετρο και περίμεναν μέχρι να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κάποιος πολίτης στην περιοχή. Όταν ο Κόλα κατάλαβε πως οι αστυνομικοί τον είχαν περικυκλώσει, άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά. Ενώ ο Κούπα τράπηκε σε φυγή.

Στο χώρο της συμπλοκής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, ένα πιστόλι Glock και μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα.

Ένας τραυματίας αστυνομικός από την ανταλλαγή πυροβολισμών

Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκε στο γόνατο ένας αστυνομικός των ΕΚΑΜ. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα, όπου και χειρουργήθηκε. Ο 26χρονος αστυνομικός βρίσκεται εκτός κινδύνου. Τον ασθενή επισκέφθηκε ο υφυπουργός Υγείας κ. Μπέζας Αντώνης, ο οποίος ενημερώθηκε πλήρως για την κατάσταση της υγείας του από τους θεράποντες ιατρούς. Οι αστυνομικοί «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Κούπα. Ψάχνουν να βρουν το καταφύγιο που χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως ο Κούπα, πέρα από τον βαρύ οπλισμό φέρει μαζί του και χειροβομβίδες.

Η δράση του Μαριάν Κόλα

Ο Μαριάν Κόλα το 2010, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς στον Βύρωνα για ληστείες τραπεζών. «Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε», είπε στον αστυνομικό που τον συνέλαβε. Από την απόδρασή του και μετά έχει δολοφονήσει δύο ανθρώπους στην Ελλάδα. Την 25χρονη Κατερίνα στα Ίσθμια και τον 37χρονο αστυνομικό της Ασφάλειας Λιβαδειάς. Ήταν επικηρυγμένος και στην Αλβανία, από τις οικογένειες δύο ανδρών τους οποίους είχε δολοφονήσει την δεκαετία του 1990.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

Σειρά συναντήσεων με θεσμικούς φορείς και εργαζόμενους στο χώρο της Δημόσιας Υγείας της περιοχής μας, καθώς και με παρόχους υπηρεσιών υγείας στα περιστατικά Ειδικής...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC