Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Στις 10 με 15 Ιουλίου πάει ο ΠΑΣ Ευρώπη

imagesΕντατικά συνεχίζει την προετοιμασία του ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Με το παιχνίδι αυτό έπεσε και η αυλαία του πρωταθλήματος.

Ο Τάσος Πάντος που ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες μέρες από τη γρίπη χτες ήταν εντάξει και  μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων. Κάτι που σημαίνει ότι στην Τούμπα ο ΠΑΣ θα παραταχτεί πάνοπλος, ενώ θα έχει στο πλευρό του και φιλάθλους που θα καθίσουν στη θύρα 8 της Τούμπας.  Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και χτες οι Αυγενικού, Ιωάννου. Όπως ανακοίνωσε χτες ο Γιάννης Χριστόπουλος, μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ οι παίκτες θα πάρουν κάποιες ημέρες άδεια για να ξεκουραστούν και στη συνέχεια θα επιστρέψουν για τα πλέι οφ. Σύμφωνα με το καλεντάρι της ΟΥΕΦΑ οι προκριματικοί αγώνες στο Γιουρόπα Λιγκ (κύπελλο ΟΥΕΦΑ) θα γίνουν στις 10 με 15 Ιουλίου, οπότε και ο ΠΑΣ τότε λογικά θα αγωνιστεί.

Συνεπώς μετά τα πλέι οφ, που θα ολοκληρωθούν λίγο μετά τα μέσα Μαίου οι παίκτες θα φύγουν για διακοπές και η προετοιμασία λογικά θα ξεκινήσει ένα μήνα πριν από τους αγώνες του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ όπως έγινε και με τις υπόλοιπες ομάδες. Δηλαδή ο ΠΑΣ στις 10 με 15 Ιουνίου θα ξεκινήσει λογικά προετοιμασία και αρχές Ιουλίου θα ετοιμαστεί για την πρώτη Ευρωπαϊκή συμμετοχή του. Τότε ασφαλώς θα φανεί στις πραγματικές της διαστάσεις η τωρινή επιτυχία, που σωστά επισήμανε χτες και ο Γιάννης Χριστόπουλος, στις πραγματικές διαστάσεις δεν την αντιλήφθηκε ακόμα κανείς. Όταν όμως γίνει η κλήρωση και έρθει η στιγμή για να παίξει και αρχίσουν οι εκδρομές και τα…. αεροπλάνα για Ευρώπη, τότε θα φανεί καλύτερα το μέγεθος της επιτυχίας.

Πάντως οι φίλαθλοι στο Facebook δίνουν τα… ρέστα τους αφού μέχρι και αεροπλάνα αναρτούν με τον σήμα του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς η έξοδος στην Ευρώπη σημαίνει ταξίδια, αεροπλάνα, αποστολές, αεροδρόμια. Ο κόσμος ασφαλώς δεν θα σταματήσει να χαίρεται αυτή την επιτυχία, αλλά για την ομάδα, επί του παρόντος προέχει το ματς της Κυριακής (ώρα 19:00 θα γίνουν πάλι όλα τα παιχνίδια) με τον ΠΑΟΚ και για το παιχνίδι αυτό ο Γιάννης Χριστόπουλος στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου υπογράμμισε ότι η ομάδα του τη στιγμή που εξασφάλισε τη συμμετοχή στα πλέι οφ θα παίξει χωρίς άγχος και προσέθεσε: «Δεν έχω δει μόνο τον αγώνα κυπέλλου του ΠΑΟΚ, αλλά πάρα πολλά παιχνίδια από τα τελευταία. Είναι δύσκολο παιχνίδι, το οποίο θα πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψουμε στη συγκέντρωση που είχαμε πριν την Κυριακή. Στο β’ γύρο του πρωταθλήματος πολλοί μιλούσαν για άγχος των ποδοσφαιριστών. Εμείς καταφέραμε να παίζουν τα παιδιά χωρίς άγχος. Τους κάναμε το άγχος θέληση και κίνητρο και δύναμη της θέλησης για να αποδείξουν πόσο καλή ομάδα είμαστε. Άρα ούτε στο παιχνίδι της Κυριακής θα έχουμε άγχος.

Από εκεί και πέρα πάμε πάντα για τη νίκη και μετά από 10 μήνες αυτό πέρασε στο DNA της ομάδας. Αν καταφέρουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα ψυχικά και σωματικά και αν καταφέρουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα, θα το δούμε την Κυριακή». Στο μεταξύ εντείνονται οι πιέσεις στον Τάσο Πάντο να ανακαλέσει την απόφαση για να σταματήσει φέτος το ποδόσφαιρο και να συνεχίσει στην ομάδα του ΠΑΣ τουλάχιστον για ένα ακόμα χρόνο. Ο μεγάλος άσσος της χρυσής εποχής Εδουάρδο Κοντογιωργάκης τόνισε για το θέμα Πάντου τα εξής: «Θα είναι μεγάλο πλήγμα για τον ΠΑΣ αν αποχωρήσει από την ομάδα. Τον θεωρώ ένα πολύ σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα όλων αυτών που προσπάθησαν για να έχει η ομάδα αυτές τις επιτυχίες. Δεν είναι μόνο το φιλότιμο και η καλή απόδοση που είχε, αλλά η παρουσία του μέσα στα αποδυτήρια ήταν καταλυτική. Ήταν ένας παράγοντας ισορροπίας που ενέπνεε σεβασμό στους παίκτες, αλλά παράλληλα αποτελούσε και παράδειγμα προς μίμηση. Στο τελευταίο ματς με την Κέρκυρα όπου υπήρχε μεγάλο άγχος, αυτός πήρε την ομάδα στους ώμους του και την οδήγησε στη νίκη, αφού ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου». Αντιπροσωπεία φιλάθλων ήδη ζήτησε συνάντηση μαζί του για το θέμα αυτό και ειδικά τώρα που στη συνέντευξή του στη NOVA άφησε παράθυρο ανοιχτό για να το ξανασκεφτεί, οι πιέσεις είναι εντονότερες. Αλλά και οι συμπαίκτες του έριξαν το μπαλάκι για να μείνει κοντά τους.

Ο Νίκος Κοροβέσης στο ματς με τον Άρη  χάρισε το βραβείο MVP στον Τάσο Πάντο για τη βοήθεια που προσφέρει στην ομάδα, ενώ ο Σταύρος Τσουκαλάς, καίτοι είναι μόνο ένα χρόνο συμπαίκτης του υπογράμμισε και τα εξής: «Ο Τάσος με μία λέξη είναι ψυχάρα. Μεγάλη προσωπικότητα, βοήθησε πολύ την ομάδα και πιστεύω ότι άνετα θα έπαιζε άλλα 2-3 χρόνια. Όσον αφορά τη δήλωση ότι το σκέπτεται, την άκουσα. Μπορεί να το είπε αστειευόμενος, αλλά δεν είναι και δύσκολο! Καλόν είναι να αρχίσει να ετοιμάζεται για του χρόνου! Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα κάνουμε στα πλέι οφ, αλλά όπως έχετε δει η ομάδα δεν έχει ταβάνι. Θα προσπαθήσουμε να το χαρούμε όλο αυτό, θα παίξουμε ελεύθερο ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι θα μας βγει σε καλό. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από τις άλλες ομάδες που θα είναι στα πλέι οφ». Στο μεταξύ στα γραφεία της ΠΑΕ καταφτάνουν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για την συμμετοχή στα πλέι οφ και την επικείμενη έξοδο στην Ευρώπη.

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα

Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ χτες απεστάλησαν τηλεγραφήματα ο Δήμος Ιωαννιτών, η βουλευτής Άννα Ασημακοπούλου, το τμήμα μπάσκετ του ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, η Λέσχη φίλων ΠΑΣ Γιάννινα, Bluevayeros, ο Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, και η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων. Μάλιστα το τηλεγράφημα του τμήματος μπάσκετ αναφέρει τα εξής«Ο Μπασκετικός Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ, μετά τη μεγάλη επιτυχία της ποδοσφαιρικής ομάδας να ‘ανοίξει’ διάπλατα την πόρτα της Ευρώπης, αισθάνεται τη υποχρέωση να συγχαρεί και δημόσια τόσο τον Πρόεδρο και ολόκληρο το Δ.Σ. της ΠΑΕ Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ, όσο και τον προπονητή και τους αξιόμαχους παίχτες της ομάδας, που – σε πείσμα των καιρών – έδωσαν χαμόγελο, χαρά και αισιοδοξία στους απανταχού της γης Ηπειρώτες και μας έκαναν όλους περήφανους. Σας ευχαριστούμε που κάνετε το όνειρό μας πραγματικότητα. Τμήμα ΜΠΑΣΚΕΤ του Ερασιτέχνη Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ».

Ευχές Καραμανωλάκη στους παίκτες

Στο μεταξύ προχτές στα αποδυτήρια της ομάδας βρέθηκε εκ μέρος του συλλόγου βετεράνων ο παλιός άσσος Ανδρέας Καραμανωλάκης (αγωνίστηκε στον ΠΑΣ από την πρώτη μέρα ίδρυσής του μέχρι το 1971) και μιλώντας σε παίκτες και τεχνική ηγεσία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν ήρθα για να σας συγχαρώ, γιατί δεν έχετε ανάγκη από συγχαρητήρια τα οποία πήρατε απ’ όλους τους Έλληνες για τις εμφανίσεις σας στο γήπεδο, αλλά για να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου εκ μέρος όλων των βετεράνων του ΠΑΣ. Τιμήσατε την ιστορία και τη φανέλα της ομάδας, αυτή που πότισαν με αίμα και ιδρώτα πολλές γενιές φιλάθλων και παικτών. Γευόμαστε και εμείς μαζί σας, σαν μια καλή οικογένεια ένα μικρό κομμάτι από την επιτυχία». Ακόμα ο Ανδρέας Καραμανωλάκης υπογράμμισε: «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, αλλά εσείς είστε μαθημένοι από τέτοιες καταστάσεις και πάλι θα πετύχετε. Καλή επιτυχία στα πλέι οφ και στην Ευρώπη να τιμήσετε τα Γιάννινα και την Ήπειρο».

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθλητισμός

Η ΑΕΛ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην Λάρισα, με τον Πας Γιάννενα για την 23η αγωνιστική της Super Leageu με τους Γιοβάνοβιτς και Κόντε να...

Αθλητισμός

Του Λευτέρη Τώνη Με τον Πέδρο Κόντε να έχει πάρει τον ΠΑΣ Γιάννινα από το χέρι και να κυνηγάει την είσοδό στην πεντάδα για...

Αρχική

Οι δημοσιονομικοί στόχοι και η βιωσιμότητα του χρέους δεν προκαλούν τελικά τριβές μόνον μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων, αλλά διχάζουν ακόμη και το ίδιο το...

Αθλητισμός

Του Λευτέρη Τώνη   Με το τέλος της σημερινής προπόνησης ο Γιάννης Πετράκης ανακοίνωσε διπλή αποστολή για τα παιχνίδια με Πλατανιά και Ατρόμητο. Οι...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC