Ως στρατηγικός εταίρος των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, στην κούρσα διεκδίκησης της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη μετέχει η Ηπειρωτική εταιρεία εμφιάλωσης νερού Βίκος. Η ανακοίνωση με τη σημείωση ότι η Δωδώνη μπορεί να αναπτυχθεί προς όφελος των παραγωγών και των εργαζομένων, ώστε όχι μόνον να διασφαλιστεί η παραμονή των παραγωγικών της δραστηριοτήτων στην Ήπειρο αλλά να λειτουργήσει και σαν μοχλός ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή μας.
Σε ανακοίνωση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών τονίζεται ότι οι σύμβουλοί της διερεύνησαν εκτενώς την αγορά σε Ευρώπη, τις Η.Π.Α., την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και κατέληξαν στη συγκεκριμένη συνεργασία.
«Η μεταβίβαση των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ στο σχήμα των Ενώσεων δεν θα έχει μόνο οικονομικές αλλά και κοινωνικές επιδράσεις, ενώ θα αποτελέσει πρότυπο επιτυχούς απεμπλοκής φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, με εμφανή αναπτυξιακά αποτελέσματα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση των Ενώσεων.
Εξ’ άλλου συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 11:00 π.μ. στο εργοστάσιο της “Δωδώνης”, ενάντια στην πώληση της “Δωδώνης”, διοργανώνουν οι Κτηνοτροφικοί Συνεταιρισμοί Ηπείρου.