Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων συμμετείχε στις πρόσφατες Εργασίες της Εθνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου. H Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς) βράβευσε -παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας- τον μεγάλο Έλληνα Ευεργέτη Νικόλαο Παπαγεωργίου με το ύψιστο διεθνές βραβείο που απονέμεται σε επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει για το επιχειρηματικό τους ήθος: Το Business for Peace Award. Πρόκειται για μία διάκριση η οποία απονέμεται από το Ίδρυμα Business for Peace, το οποίο εδρεύει στο Όσλο και κάθε χρόνο βραβεύει σε συνεργασία με το ICC, έναν επιχειρηματία επιλεγμένο από όλον τον κόσμο, για την προσφορά του στην κοινωνία.Κατόπιν έλαβαν τιμητική διάκριση οι οκτώ συνυποψήφιοι του κυρίου Παπαγεωργίου στη διεκδίκηση του Business for Peace Awards: Ο Παύλος Ευμορφίδης ιδρυτής της εταιρίας Coco-Mat. Ο Ηρακλής Καλισθένης, Γουνέμπορος, Πρόεδρος της Ορεστιάς ΑΕ. Ο Ιωάννης Κούσιος, Ζαχαροπλάστης από τη Βέροια. Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Ο Αναστάσιος Μπίλλης. Ο ΔημήτρηςΠόρτολος. Ο Ευστάθιος Τσαλίκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μαιευτηρίου Ρέα. Ο Οινοποιός Γιώργος Τσάνταλης.

Επίσης, απονομήθηκε ειδικό βραβείο στον Επίτιμο Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κύριο Γιώργο Κασσιμάτη. Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων παρευρέθησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Μήτσης Ιωάννης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αναγνώστου Νικόλαος.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς). Οι βασικές διαδικασίες αποκορυφώθηκαν στις εκλογές για την ανάδειξη για 6ετή θητεία, έξι νέων μελών από το σύνολο του 12μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, σε αντικατάσταση των έξι εξερχόμενων, σύμφωνα πάντα με το καταστατικό του ICC. Κατά τις εκλογές αυτές ήταν υποψήφιος από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ο Ά Αντιπρόεδρος κος Ιωάννης Μήτσης, ο οποίος εξελέγη Πρώτο Αναπληρωματικό Μέλος του Δ.Σ.Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων θεωρεί ότι αυτή είναι άλλη μια δυνατότητα του Επιμελητηριακού Θεσμού, στο πλαίσιο της αναζήτησης διεξόδων για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων-Μελών του και για τον λόγο αυτό προτίθεται να λάβει ενεργά μέρος στα δρώμενα και τις δράσεις του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC).