ΠΑΠΑΒΡΑΝΟΥΣΗΣ ΤΕΕΑντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ιωαννίνων αποτελούμενη από τους Κ. Βενέτη , Γ. Παπαδημητρίου, Α. Σπέγγο, Β. Τσίνο, Α. Φίλη και με τη συμμετοχή του βουλευτή Ιωαννίνων Χ. Μαντά συναντήθηκε με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου.Στη συνάντηση έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων γύρω από μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας, όπως:
-Τα θέματα της Ιονίας Οδού κ’ ειδικότερα της χάραξής της μετά τον κόμβο με την Εγνατία.
-Το Π.Δ. της Λίμνης Παμβώτιδας και το Ρυθμιστικό.
-Το θέμα του Αεροδρομίου Ιωαννίνων καθώς και των αεροδρομίων στην ευρύτερη περιοχή της Β.Δ. Ελλάδας.
-Το θέμα της φημολογούμενης εκτροπής του Αώου και των συναφών έργων υδροηλεκτρικής εκμετάλλευσης.

Επίσης, συζητήθηκαν με ιδιαίτερη έμφαση τα οξυμένα προβλήματα που αφορούν στον κλάδο των μηχανικών / μελών του ΤΕΕ, σε σχέση με τα κρίσιμα ζητήματα της απασχόλησης/ανεργίας, αλλά και το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό και τον τομέα περίθαλψης.Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ τονίστηκε η σημαντική συμβολή του ΤΕΕ/ΤΗ στο δημόσιο διάλογο για τα μεγάλα θέματα της περιοχής. Επιπλέον, υπογραμμίστηκε η τραγική κατάσταση που επικρατεί στον τεχνικό κόσμο ως αποτέλεσμα της ύφεσης, της εκτεταμένης ανεργίας / υποαπασχόλησης στον κλάδο, και των μεγάλων προβλημάτων που υπάρχουν στη λειτουργία του ΤΕΕ λόγω των ακολουθούμενων πολιτικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παλεύει για την ανατροπή του μνημονίου και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών ως κρίσιμου παράγοντα αντιμετώπισης και των προβλημάτων του τεχνικού και κατασκευαστικού τομέα στη χώρα μας, με βάση και την δική του πρόταση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Στην κατεύθυνση αυτή, πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ είναι η αναβάθμιση του ΤΕΕ – σε αντίθεση με την επιδιωκόμενη υποβάθμισή του από την συγκυβέρνηση- ώστε να δύναται να εκπληρώσει το θεσμικό του ρόλο ως σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους και να συμβάλλει αποφασιστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.