Η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και η ανάπτυξη κοινών δράσεων ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος με τη Διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων.

Η συνάντηση ήταν συνέχεια αυτής που είχε γίνει την προηγούμενη εβδομάδα με τις Διοικήσεις των Επιμελητηρίων, του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών.

Τόσο από τον δήμαρχο, όσο και από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Νίκο Γκόλα, παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες που έχουν υλοποιηθεί ή σχεδιάζονται από το Δήμο και τονίστηκε η ανάγκη της συνέργειας για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης προς την περιοχή αλλά και της προβολής στο εξωτερικό.

Εκ μέρους της Διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων εκφράστηκε η πλήρης ικανοποίηση για τη συνεργασία που αναπτύσσεται όπως και η βούληση να συνδράμει σε κάθε πρωτοβουλία που θα αναληφθεί.

«Είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία για θέματα του κλάδου αλλά και της πόλης. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από όσα δρομολογεί ο Δήμος και θα σταθούμε αρωγοί με όσους τρόπους μπορούμε», δήλωσε αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Βλάχος.

Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος υπογράμμισε ότι προσπάθεια που καταβάλλεται έχει δύο στόχους: Την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή και την αύξηση των διανυκτερεύσεων.

Η Ένωση Ξενοδόχων θα παραχωρήσει στο Δήμο το υλικό που έχει ετοιμάσει με όλα τα στοιχεία της περιοχής, το οικονομικό και τουριστικό προφίλ και στη συνέχεια ο Δήμαρχος θα το παραδώσει σε Πρεσβείες, όπως της Κίνας, της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς από τις συναντήσεις που έχουν προηγηθεί έχει καταγραφεί ένα έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή μας.

Παράλληλα συζητήθηκαν κι άλλα θέματα όπως είναι ο προσδιορισμός ζωνών υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, η ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων τουριστικής προβολής και η αλλαγή στο καθεστώς στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων.

«Ο ρόλος του Δήμου είναι να προβάλλει το τουριστικό προϊόν με τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο. Σ’ αυτό αποσκοπεί η λειτουργία του Γραφείου Τουρισμού και η λειτουργία της ιστοσελίδας για την τουριστική προβολή. Η προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι φορείς της περιοχής είναι πολύ σημαντική καθώς ο αντίκτυπός της αφορά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.