Με ΔΑΚΕ εκπαιδευτικωνΣυνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου της Δ.Α.Κ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων, είχε σήμερα στο πολίτικο του Γραφείο ο Βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής ,έπειτα από σχετικό αίτημα των τελευταίων.Ο λόγος της συνάντησης ήταν για να εκθέσουν οι εκπαιδευτικοί τους προβληματισμούς τους για συγκεκριμένες διατάξεις των νόμων 4093/2012 και 4057/2012 περί αυτοδίκαιης αργίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα διαμαρτυρηθήκαν για την άδικη διάταξη της υποπαραγράφου Ζ3 του Ν.4093/2012(Αργια στο πλαίσιο της Πειθαρχικής και Ποινικής Διαδικασίας), όπου προβλέπεται η επιβολή της ποινής της αργίας στους Δημοσίους Πολιτικούς, Διοικητικούς Υπαλλήλους και στους Υπαλλήλους ΝΠΔΔ.Σημείωσαν πως για ασήμαντο λόγο πλέον ,μπορεί ο κάθε υπάλληλος να βγει σε αργία, και μάλιστα για λόγο που δεν αφορά καν την τέλεση των καθηκόντων του. Ζήτησαν δε να κατατεθεί σχετική τροπολογία με την οποία οι διατάξεις αυτές θα γίνουν πιο δίκαιες και σχετικές με το αντικείμενο του δημοσίου υπαλλήλου.

Τέλος ευχαρίστησαν τον κ. Κασσή για την στήριξη του μιας και συνυπέγραψε σχετική ερώτηση βουλευτών τον Φλεβάρη του 2013,προς τον κ. Μανιτάκη σχετικά με τη αυτοδίκαιη αργία των δημοσίων υπαλληλων (7379/19.02.2013). Ο κ. Κασσης τόνισε καταρχάς πως είναι δεδομένη η στήριξη του στα αιτήματα των δασκάλων και νηπιαγωγών, καθώς δεν πρέπει να εργάζονται υπό καθεστώς φόβου. Πόσο μάλιστα όταν ο πρωτοδιοριζόμενος δάσκαλος αμείβεται με πενιχρό μισθό σε σχέση με το έργο που επιτελεί…Σημείωσε δε πως “Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο υπάλληλος σε αργία για λόγους άσχετους με τα καθήκοντα του, ούτε γιατί μπορεί να μην τον συμπαθεί ο διευθυντής του. Αυτά μας γυρνάν σε άλλες εποχές και θα προσπαθήσω ώστε να υπάρξει τροπολογία που θα αποσαφηνίζει αυτά τα θέματα. Οι θυσίες υπαλλήλων για την ικανοποίηση των δανειστών δεν προσφέρουν τίποτα στον τόπο, ούτε στο αίσθημα περί δικαιοσύνης των πολιτών.”