αρχείο λήψηςΣυνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΑΣΚ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ιωαννίνων είχε σήμερα ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Κασσής. Συζητήθηκε το  θέμα της διαθεσιμότητας για ασήμαντους λόγους, με αποτέλεσμα να υπάρχει καθημερινός φόβος και αγωνία για την επιβίωση τους, καθώς και η κατάργηση τεχνικών ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πολλοί εκπαιδευτικοί να εκδιωχτούν και να μείνουν στο δρόμο. Επίσης ετέθη το θέμα των αναγκαστικών μεταθέσεων 5ετίας, οι  οποίες, όπως τόνισαν, διαλύουν τον οικογενειακό και οικονομικό προγραμματισμό τους.

Τέλος συζητήθηκε το μισθολογικό ,με έμφαση στον μισθό του νεοεισερχόμενου εκπαιδευτικού, ο όποιος ανέρχεται στα 640 ευρώ και τονίστηκε από πλευράς τους ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός καθηγητών φυσικώς αδυνατούντων, που  πρέπει να μεριμνήσει το κράτος για μια κοινωνική σύνταξη.

Ο κ. Κασσής ανέφερε πως «ο νόμος περί διαθεσιμότητας, έχω πει πολλές φορές πως πρέπει άμεσα να αλλάξει,  διότι, δεν είναι δυνατόν για ασήμαντες αφορμές ή για προσωπικές διαφορές, να χάνει ο υπάλληλος τη δουλειά του, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκύρια που η ανεργία έχει εκτοξευτή σε δυσθεώρητα επίπεδα».

Και συνέχισε λέγοντας πως, «Οι διαρροές στον τύπο με σκοπό να στρέψουν τις κοινωνικές ομάδες ,τη μια εναντίον της άλλης, πρέπει να σταματήσουν, διότι διαλύεται ο κοινωνικός ιστός» .

Τέλος τόνισε πως «Συγκροτημένα και σε κεντρικό επίπεδο θα θέσω το θέμα ,την αμέσως επόμενη εβδομάδα, για να υπάρξει μια, όσο το δυνατόν, καλύτερη αντιμετώπιση προς τους καθηγητές».