Τα προβλήματα της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο και οι εξελίξεις στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο Δήμαρχος Φίλιππης Φίλιος με αντιπροσωπεία των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Βίνης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Τασούλας και ο επικεφαλής της παράταξης «3 κλικ Αριστερά» και βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μιχάλης Τζίμας –εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων- αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η κατάσταση στο χώρο της κτηνοτροφίας είναι εκρηκτική και η χρονιά προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη.
Σχετικά με την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη ο κ. Τζίμας επανέλαβε την πάγια θέση των κτηνοτρόφων για αναβολή του διαγωνισμού πώλησης. «Εκθέσαμε τις απόψεις μας και πιστεύουμε σε πιο ουσιαστική στήριξη από το Δήμο», υπογράμμισε.
Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος τόνισε με έμφαση ότι η διατήρηση και η ενίσχυση της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο αποτελεί μείζονα προτεραιότητα. Σχετικά με τα προβλήματα της κτηνοτροφίας, ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι θα αποσταλεί σχετικό υπόμνημα στους αρμόδιους υπουργούς και τον πρωθυπουργό.
Όσον αφορά τη Δωδώνη, για το Δήμο αυτό που προέχει είναι η διατήρηση και η ενίσχυση της γαλακτοβιομηχανίας στην Ήπειρο.