Βρέθηκε μέσα σε αυτοκίνητο αλλά και σε «καβάτζα»,  ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα (402) κιλά .Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του 2012, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, έχουν κατασχεθεί σε (223) υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών περίπου -4,4- κιλά ηρωίνης και πάνω από -8,1- τόνοι κάνναβης . Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προσπάθειες των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου για την καταπολέμηση των ναρκωτικών

Συνελήφθησαν στο Ριάχοβο Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί,  ηλικίας 25 και 21 ετών,  με τις κατηγορίες της εισαγωγής στη χώρα μας και εμπορίας  μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Β΄ Δελβινακίου  και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.)

Ειδικότερα,  οι αστυνομικοί  εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,  με γερμανικές πινακίδες, με οδηγό τον 25χρονο, στο οποίο βρέθηκαν -128- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -138.715- γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε  ότι άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο  στο οποίο επέβαινε ο 21χρονος, προπορεύονταν του οχήματος του 25χρονου, προκειμένου να καθορίζει το ακολουθο  δρομολόγιο και να επιτηρεί παράλληλα τη διαδρομή για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, ενώ τα ναρκωτικά προορίζονταν για την Αθήνα. 

Στη  συνέχεια των ερευνών  εντοπίστηκε  υπαίθριος χώρος αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα)  στις Πηγές Γκρούτσας στην Ιερομνήμη Ιωαννίνων, από όπου οι δύο δράστες είχαν παραλάβει  τα ναρκωτικά.  Εκεί,    βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε θάμνους και χόρτα, άλλα -160- δέματα με κάνναβη, βάρους -263.435- γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξακριβώθηκε επιπρόσθετα ότι το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά, είναι καταχωρημένο από τις Γερμανικές Αρχές ως κλεμμένο.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κάνναβης, βάρους (402) κιλών και (150) γραμμαρίων.
  • τα δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
  • τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία συνεχίζεται, διερευνάται το εύρος της εγκληματικής συμπεριφοράς των εμπλεκομένων και η τυχόν συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του 2012, οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, έχουν συλλάβει τριακόσια τέσσερα (304) άτομα σε διακόσιες είκοσι τρεις (223) υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών.

Στις υποθέσεις αυτές έχουν κατασχεθεί οκτώ (8) τόνοι και εκατόν δεκαέξι (116) περίπου κιλά κάνναβης,  τέσσερα (4) κιλά και  τετρακόσια (400) περίπου γραμμάρια ηρωίνης, εκατόν ενενήντα πέντε (195) δενδρύλλια κάνναβης, (110) γραμμάρια κοκαΐνης καθώς και ποσότητες άλλων ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, έχουν κατασχεθεί στις ίδιες υποθέσεις δύο (2) πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, μία (1) χειροβομβίδα,  (1) πιστόλι, δύο (2) κυνηγετικά όπλα και πενήντα τέσσερα (54) οχήματα.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι και οι έρευνες σχετικά με υποθέσεις ναρκωτικών θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.