Συνελήφθη χθες (09.10.2012) το πρωί, στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κακαβιάς-Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης  Α΄και Β΄ Δελβινακίου και Κόνιτσας, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και παράνομη διαμονή στη χώρα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιολόγησης και αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν σε δασώδη περιοχή στον Άνω Παρακάλαμο Ιωαννίνων, σημείο απόκρυψης ναρκωτικών. Κατά τη διαδικασία προσέγγισής τους, άτομο το οποίο βρισκόταν εκεί, εγκατέλειψε την περιοχή και  εκμεταλλευόμενο το δασώδες και δύσβατο έδαφος, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο συγκεκριμένο σημείο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τέσσερις (4) ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν (93) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους (108) κιλών και (135) γραμμαρίων, καθώς επίσης ένα πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov, το οποίο έφερε γεμιστήρα με (18) φυσίγγια των 7.62 mm.

Κατά την εξέλιξη των ερευνών, προέκυψε η συμμετοχή στην υπόθεση ενός ακόμη ατόμου που θα παραλάμβανε τα ναρκωτικά. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για έναν 26χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος εντοπίστηκε με το

όχημά του και συνελήφθη στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κακαβιάς – Ιωαννίνων.

Στην κατοχή του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα που οδηγούσε.

Τις αστυνομικές έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άγνωστου δράστη, διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών  Ιωαννίνων.

Ο 26χρονος συλληφθής θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.