Τις δυνάμεις τους σε μία κορυφαία κωπηλατική διοργάνωση εκτός ελληνικών συνόρων δοκιμάζουν αυτές τις ημέρες τέσσερις έφηβοι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, που αποτελούν και μεγάλες ελπίδες της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας. Ο λόγος για τους Θανάση Τσιάλιο, Κων/νο Μαγκλάρα, Βάσια Ζυγούρα και Ξανθή Κολτσίδα οι οποίοι αγωνίζονται με τα χρώματα της ελληνικής Εθνικής Ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων μη Ολυμπιακών αγωνισμάτων, που διεξάγεται στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.
Βασικός στόχος για τα τέσσερα Γιαννιωτόπουλα είναι να πραγματοποιήσουν καλές εμφανίσεις στο Πρωτάθλημα, στα πλαίσια του οποίου έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν επίλεκτους νεαρούς κωπηλάτες απ’ όλο τον κόσμο. Ο Θ. Τσιάλιος αγωνίζεται στη Δίκωπο άνευ, ο Κ. Μαγκλάρας στο Τετραπλό Σκιφ εφήβων και οι Ξ. Κολτσίδα και Β. Ζυγούρα στο Τετραπλό Σκιφ νεανίδων. Ήδη τα δύο κορίτσια του Ν.Ο.Ι. πλασαρίστηκαν με το πλήρωμα της Τετρακώπου στους ημιτελικούς του αγωνίσματος, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση των προκριματικών αγώνων.
Η Ελλάδα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Εφήβων με ομάδα 20 αθλητών. Μεταξύ άλλων τους συνοδεύουν στο Πλόβντιβ οι Γιαννιώτες προπονητές Τόλης Παλαιοπάνος (ομοσπονδιακός) και Παναγιώτης Ζυγούρας, από πλευράς του Ν.Ο.Ι.. Το Πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή.