Πριν προλάβει να συμπληρωθεί ένας χρόνος από τα εγκαίνια και την έναρξη λειτουργίας της πίστας εξέτασης υποψήφιων οδηγών στα Ιωάννινα, το Υπουργείο Μεταφορών με απόφασή του, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, την καταργεί, μαζί με τις άλλες δύο πίστες εξέτασης που λειτουργούν πιλοτικά σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες! Πρόκειται για μία απόφαση ακατανόητη, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που το Υπουργείο δεν εμφανίζει μία ισχυρή επιχειρηματολογία όπως θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα η διαπίστωση κάποιου διαβλητού συστήματος στις εξετάσεις ή η μη παροχή συνθηκών ασφάλειας στους υποψήφιους οδηγούς και στους εξεταστές. Αντιθέτως, το Υπουργείο κρίνει ότι δημιουργούνται συνθήκες άνισης μεταχείρισης των υποψηφίων οδηγών σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και Σέρρες, που εξετάζονται σε πίστες, σε σχέση με τους υποψήφιους οδηγούς στην υπόλοιπη επικράτεια. Έτσι, αντί να προβλέψει έστω σε βάθος χρόνου την κατασκευή αντίστοιχων πιστών στην επικράτεια, το Υπουργείο προχωρά άμεσα κιόλας στην κατάργηση των τριών πιστών.

Πρόκειται αναμφίβολα για πρωτοφανή απόφαση που συνιστά αν μη τι άλλο και σκάνδαλο κατασπατάλησης χρημάτων από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, για ένα έργο το οποίο στην ουσία δεν πρόλαβε να λειτουργήσει. Την είδηση επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτών Οδηγών Νομού Ιωαννίνων Γιώργος Παπαγεωργίου.

 Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου πρόκειται να διενεργηθούν οι τελευταίες εξετάσεις στην πίστα των υποψήφιων οδηγών, η οποία από τις 19 Ιανουαρίου σύμφωνα με την πρόβλεψη του Υπουργείου, βάζει λουκέτο. Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε πως η Περιφέρεια Ηπείρου καταβάλλει προσπάθεια για να ισχύσει κάποια εξαίρεση για τις τρεις πίστες, όμως αυτό δε φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό.

«Επιστρέφουμε έτσι στο παλιό καθεστώς των εξετάσεων, που γινόταν σε δρόμους της πόλης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου. Στο διάστημα πάντως που λειτούργησε η πίστα εξέτασης αποδείχθηκε η χρηστική της αξία, έστω κι αν διαπιστώθηκαν στην πορεία προβλήματα που είχαν να κάνουν με την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και με κάποιες ειδικές δοκιμασίες. «Ανεξάρτητα από αυτά όμως υπήρχε ένας χώρος ενιαίος για όλους και το κυριότερο ότι οι εξετάσεις ήταν αδιάβλητες», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου.