Στα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς και στο επερχόμενο παιχνίδι με τον Πανθρακικό αναφέρθηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της γιαννιώτικης ομάδας, Γιάννης Χριστόπουλος, που συνοδευόταν αυτή τη φορά από τον φυσικοθεραπευτή και αθλητικό αποκαταστάτη Φίλιππο Σκόρδο και όχι από το….”συνήθη ύποπτο” Δημήτρη Νιαρχάκο.

«Αντιμετωπίζουμε τρία προβλήματα. O Τζημόπουλος με θλάση πρώτου βαθμού από τις 29/9, κλείνει τρεις εβδομάδες αποκατάστασης αύριο. Για προληπτικούς λόγους δεν θα παίξει την Κυριακή, αλλά από βδομάδα θα είναι έτοιμος.

Ο Ντε Βινσέντι ακολούθησε κανονικά το χθεσινό πρόγραμμα αλλά θα δούμε εάν θα είναι έτοιμος.

Ο Ντάσιος αντιμετωπίζει έναν σπάνιο τραυματισμό. Στην αρχή πιστεύαμε ότι ήταν ένα απλό θλαστικό τραύμα, ωστόσο πρόκειται για οστικό οίδημα στη στερνοπλευρική χώρα.

Απρόοπτο είχαμε και με τον Γεωργίου. Ένιωσε ενοχλήσεις στον τένοντα στη χθεσινή προπόνηση μετά από ένα πάτημα στο γήπεδο. Θα δούμε το απόγευμα την κατάστασή του”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκόρδος για να πάρει το λόγο στη συνέχεια ο τεχνικός του ΠΑΣ, Γιάννης Χριστόπουλος:

“Προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα για τον αγώνα της Κυριακής με τον Πανθρακικό. Για να πετύχουμε κάτι καλό πρέπει να είμαστε πολύ αγωνιστικοί, πειθαρχημένοι και με αυτοπεποίθηση. Εάν έχουμε αυτά τα στοιχεία από το 1′ έως το 90′ μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Εμείς θα διεκδικήσουμε, όπως κάνουμε σε κάθε αγώνα, τη νίκη”. 

Στη συνέχεια ο τεχνικός επικεφαλής του “Άγιαξ” απάντησε σε ερωτήματα δημοσιογράφων. Αναλυτικά:

Για το ποιά στοιχεία δούλεψε στο διάστημα της διακοπής: “Σε αυτό το διάστημα της διακοπής ολοκληρώσαμε έναν μεσόκυκλο και μπήκαμε σε άλλον. Δουλέψαμε σε κάποια στοιχεία τακτικής και φυσικής κατάστασης και στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Αυτό είναι και το πλέον φυσιολογικό γιατί οι παίκτες μας αφομοιώνουν καθημερινά ολοένα και περισσότερα στοιχεία τακτικής και φυσικής κατάστασης”.

Για το αν η ομάδα διανύει κάποια αγωνιστική καμπύλη: “Κάποιοι τραυματισμοί μας έχουν φέρει πίσω ίσως, ωστόσο σε επίπεδο τακτικής και φυσικής κατάστασης η ομάδα δεν περνάει κάποια καμπύλη στην απόδοσή της”.

Για το γεγονός ότι η εικόνα της ομάδας δε συνάδει με τη βαθμολογική της θέση: “Θα συμφωνήσω μαζί σας. Είμαι στενοχωρημένος και εγώ και τα παιδιά γιατί η εικόνα μας στα μέχρι τώρα παιχνίδια δεν αντικατοπτρίζεται στο βαθμολογικό πίνακα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, όμως, είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς, να δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο κάθε αγωνιστική και να αποδείξουμε ότι βρισκόμαστε συγκυριακά σε αυτήν τη θέση”.

Για τον Πανθρακικό και το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΣ: “Ο Πανθρακικός είναι μια καλή και σφιχτή ομάδα, αλλά όπως όλες οι ομάδες έχει τις αδυναμίες της”.

Για τις διαδοχικές αλλαγές προσώπων στην αμυντική γραμμή και αν αυτό έχει επηρεάσει αρνητικά: “Σίγουρα οι απουσίες μάς επηρέαζουν. Ο Τζημόπουλος, για παράδειγμα, είναι ένας παίκτης που στηρίζαμε τη δημιουργία της άμυνας πάνω του και μέχρι τώρα τον είχαμε μόνο στο παιχνίδι με τον Πλατανιά. Ο Ντάσιος θα λείψει πάνω από ένα μήνα, ο Μιχαήλ ήταν και αυτός τραυματίας. Έχουμε όμως 30 παίκτες διαθέσιμους και παρότι υπάρχουν δυσκολίες, έχω πίστη στους ποδοσφαιριστές μου”

πηγή : passports.gr