%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%bf%cf%87%ce%bf%cf%8a%ce%b4%ce%b7%cf%82

Υπέρ της ανάγκης να δημιουργηθεί μια «νέα Αριστερά» και όχι «Κεντροαριστερά» τάχθηκε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως τόνισε μάλιστα η Κεντροαριστερά απέτυχε σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Είμαι υπέρ της δημιουργίας μιας νέα Αριστεράς» είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ , κάνοντας σαφή αντιδιαστολή με τον όρο Κεντροαριστερά. «Η δημιουργία ενός κόμματος με βάση την λεγόμενη Κεντροαριστερά ή τον μεταρρυθμισμό είναι καταδικασμένη σε αποτυχία» υπογράμμισε. Οταν ρωτήθηκε αν έχουν ρόλο στο νέο σχηματισμό ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός απάντησε: «Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι παλιό. Είναι η αριστερά των κλισέ και της αυταπάτης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει, όπως και το παλιό ΠΑΣΟΚ». Πρόσθεσε μάλιστα με έμφαση, όταν ρωτήθηκε για το ποιος πρέπει να ηγηθεί του νέου εγχειρήματος: «Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα κελεύσματα της νέας Αριστεράς. Δεν μπορεί να είναι η νέα Αριστερά. Ούτε το Ποτάμι. Και ο κ. Θεοδωράκης, πρέπει να αλλάξει» είπε προσθέτοντας ότι ζητά να προσχωρήσουν σ’ αυτή τη λογική και η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης και όσοι έχουν παρόμοιες ανησυχίες.

Όπως σημείωσε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης «η κεντροαριστερά είναι μια παραλλαγή απέτυχε και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και άφησε πίσω της πολλά προβλήματα». Επεσήμανε δε ότι δεν είναι σοβαρή η αναπαραγωγή από ΜΜΕ πληροφοριών για «δήθεν τραπέζια, δείπνα, νέο κόμμα» κλπ.

«Γι’ αυτό και πολλές φορές δεν συμμετέχω. Συμμετέχω σε πολλές συζητήσεις και μοιράζομαι τους προβληματισμούς μου είπε. Τέλος επεσήμανε ότι θέση στη νέα Αριστερά έχουν όλοι: «Και το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες κινήσεις. Πιστεύω ότι κανείς δεν πρέπει να αποκλειστεί» για να προσθέσει ότι «η γενιά η δική μου πρέπει να βάλει πλάτη και να εμφανιστεί μια νέα γενιά προσώπων που εμείς θα στηρίξουμε για να έρθουν μπροστά».