Όλγα Γεροβασίλη

«Θα θέλαμε να είχε κλείσει η αξιολόγηση χθες» δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», υπογραμμίζοντας πάντως πως δεν μπορεί η κυβέρνηση να δεχτεί ακραίες θέσεις.
«Είναι προγραμματισμένη σήμερα η τελευταία συνάντηση με τους θεσμούς, μένει να δούμε το βράδυ εάν φεύγουν και πότε θα ξαναγυρίσουν» σημείωσε. Τόνισε ότι έχει υπάρξει πρόοδος χωρίς όμως να έχει επιτευχθεί απόλυτη σύγκλιση. «Καθημερινά υπάρχουν συγκλίσεις, γιατί όλοι θέλουν να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση» είπε.
Αναφερθείσα στη σκληρή γραμμή που εκφράζει το ΔΝΤ κι έχοντας διατυπώσει την εκτίμηση ότι αναμένει πρόοδο και από τη σημερινή συζήτηση, η κ. Γεροβασίλη τόνισε: «Μέχρι να φτάσει κάποιος στο τελικό αποτέλεσμα, κρατάει τη δική του στάση. Ίσως οι Ευρωπαίοι εταίροι να κρατούν -σε αυτή τη φάση- μια ουδέτερη στάση, αλλά μένει να εκτιμήσουμε προσεκτικά τα βήματα και να δούμε πώς θα πάει η σημερινή μέρα».
Ερωτηθείσα για το εάν υπάρχουν ευθύνες στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, απάντησε: «Εάν είχαμε δεχτεί ακραίες θέσεις θα είχε κλείσει η διαπραγμάτευση».