Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Επίσκεψη Καχριμάνη στα έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ Ηγουμενίτσας και Πέρδικας

17.4.2013.ΧΑΔΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣΤις εργασίες αποκατάστασης των ΧΑΔΑ σε Ηγουμενίτσα και Πέρδικα Π.Ε. Θεσπρωτίας εξέτασε ο Περιφερειάρχης κ.Αλέξανδρος Καχριμάνης σε επίσκεψη που πραγματοποίησε συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας.Πρόκειται για δύο από τους συνολικά 38 ΧΑΔΑ που ανέλαβε να αποκαταστήσει η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά την ένταξή της πρότασής της στο ΕΠ.ΠΕΡ.Α.Α., με συνολικό προϋπολογισμό 2.993.850 ευρώ.Η πορεία των εργασιών στους ανωτέρω δύο XAΔΑ, που είναι από τους μεγαλύτερους στην Ήπειρο, είναι σε προχωρημένο στάδιο και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται η ολοκλήρωσή τους.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του ο Περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής:«Σιγά – σιγά κλείνουν οι “πληγές” που υπάρχουν στο Ηπειρωτικό περιβάλλον από τις ανεξέλεγκτες χωματερές. Πρόκειται για μια από τις δράσεις που έχει αναλάβει, σε συνεργασία με τους Δήμους, η Περιφέρεια για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, που αφορούν εκτός της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, τη λειτουργία των ΧΥΤΑ Ελληνικού και Καρβουναρίου, την προώθηση των Σταθμών Μεταφόρτωσης, την κατασκευή της μονάδας Επεξεργασίας Α.Σ.Α.

Το μέγεθος των δράσεων προστασίας του περιβάλλοντος, ίσως να μη μπορεί να κατανοηθεί σήμερα από τους πολίτες. Ωστόσο η Περιφέρεια Ηπείρου, στον τομέα αυτό είναι από τις πρωτοπόρες στην Ελλάδα, όπως επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, καθώς δεν περιλαμβάνεται σε εκείνες που απειλούνται με κοινοτικά πρόστιμα εξαιτίας της λειτουργίας Ανεξέλεγκτων χωματερών. Από την πλευρά της η Περιφέρεια θα ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης όλων των χωματερών, ωστόσο πρέπει να υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων από τις κατά τόπους δημοτικές υπηρεσίες, προκειμένου να αποτραπεί η εναπόθεση απορριμμάτων σε άλλες αφύλακτες περιοχές».

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τις Εκπομπές

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Δημήτρης Δημητρίου Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Στο Μεγάλο Ραδιόφωνο. Ακούστε όσα είπε στον Μπάμπη Τζιόρα στην εκπομπή “Λεπτές Ισορροπίες.

Ακούστε τις Εκπομπές

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Σπύρος Ριζόπουλος Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Στο Μεγάλο Ραδιόφωνο. Ακούστε όσα είπε στον Μπάμπη Τζιόρα και στην εκπομπή “Λεπτές Ισορροπίες”.  

Ήπειρος

Το μεσημέρι της Κυριακής 27/4 κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων από την υποψήφια Περιφερειάρχη Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη ο πλήρης συνδυασμός της παραταξης «Ήπειρος Ανατροπής». Η...

Ήπειρος

Για  τρέχοντα ζητήματα ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  το Περιφερειακό Συμβούλιο, στη χθεσινή του συνεδρίαση. Συγκεκριμένα στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε τα εξής: Τελευταία...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC