Ο Δήμος Ζαγορίου διοργανώνει τον 1ο Ορεινό Μαραθώνιο αγώνα ZAGORI MOUNTAIN RUNNING. H διαδρομή είναι 39 χιλ. με υψομετρική διαφορά +2.522/-2105, έχει σχεδιαστεί από τον Νίκο Καλοφύρη, τον Βασίλη Τζουμάκα και την ομάδα FIFTH ELEMENT. O αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 στις 7.00 π.μ. Η εκκίνηση θα δοθεί στην γέφυρα Κόκκορη στο χωριό Κουκούλι στο ποτάμι του Βοϊδομάτη, ενώ οι αθλητές θα τερματίσουν στην Πασχάλειο σχολή Καπεσόβου. Οι σταθμοί κατά μήκος της διαδρομής θα είναι συνολικά οχτώ: Εκβολές Μεζαριάς, Κλήμα, Πηγές Βοϊδομάτη, Μικρό Πάπιγκο, Ενδιάμεσο Καταφύγιο, Ρομπόζι, Αυγερινός και Βραδέτο. Στα πλαίσια του αγώνα θα πραγματοποιηθεί και ένας 2ος μικρότερος αγώνας 10km με υψομετρική διαφορά +370m. Σκοπός του αγώνα είναι να φέρει σε επαφή νέους αθλητές με το ορειβατικό τρέξιμο.
Η Διαδρομη : Γέφυρα Κόκκορη – Διάσχιση της χαράδρας του Βίκου – Πηγές Βοϊδομάτη – Μικρό Πάπιγκο – Καταφύγιο Αστράκας – Λούτσα Ρομπόζι – Κρούνα -Αυγερινός – Μπελόη – Βραδέτο – Σκάλα Βραδέτου – Καπέσοβο.
Ήδη δήλωσαν συμμετοχή γνωστοί αθλητές όπως ο Μίκαελ Ορλεάνου, ο Αλέξης Γκούνκο, ο Σλαβομίρ Μάτρας, ο Νίκος Καλοφύρης, ο Ηρακλής Μωυσίδης και άλλοι.