Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Αποφάσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων στο Δήμο Ιωαννίνων

Σειρά αποφάσεων για την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ελήφθη ύστερα από δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο γραφείο του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα νέο πλαίσιο το οποίο οφείλουν να σέβονται οι ιδιοκτήτες τους προκειμένου αφενός μεν να μην είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο των προστίμων και αφετέρου να συμβάλουν ώστε η εικόνα της πόλης να μην προσβάλλεται από δράσεις και ενέργειες.  Οι αποφάσεις που ελήφθησαν συνοψίζονται ως εξής:

–         Η Δημοτική Αρχή προχωρά στην μείωση του τέλους από 5% που είναι σήμερα σε 0,5% για τα καταστήματα που χρησιμοποιούν μέχρι τρία μουσικά όργανα και δεν περιλαμβάνονται στην κατηγορία των κέντρων διασκέδασης.

–         Απαλήφθηκαν διοικητικές ποινές που με βάση τα σημερινά δεδομένα κρίθηκαν υπερβολικές.

–         Κρίθηκε ως ιδιαίτερα πετυχημένη η Κανονιστική Απόφαση για το ωράριο της μουσικής, καθώς έδωσε μεγάλη ανάσα στους καταστηματάρχες, ελαχιστοποίησε τις παραβάσεις και τις ποινές.

–         Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Οι έλεγχοι που έγιναν με βάση τις ισχύουσες διατάξεις απέδωσαν αποτελέσματα. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν 73 παραβάσεις σε περισσότερους διακόσιους ελέγχους που έγιναν. Η Δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να ασκήσουν και οι ίδιοι μία πολιτική κατά του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα μέχρι την έναρξη της θερινής περιόδου.

–         Σχετικά με τις άδειες μουσικής, θα χορηγούνται από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, με τριετή διάρκεια και με υποχρέωση των ιδιοκτητών καταστημάτων να προχωρούν στην επικαιροποίησή της στην αρχή κάθε έτους και να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους στην ΑΕΠΙ.

–         Όλα τα καταστήματα παρασκευής τροφίμων είναι υποχρεωμένα να τοποθετήσουν και να χρησιμοποιούν λιποσυλλέκτες. Πρόκειται για όρο που περιλαμβάνεται στην άδεια λειτουργίας και από την 1η Μαΐου θα ελέγχεται αυστηρά. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις θα αφαιρούνται οι άδειες λειτουργίας.

–         Σχετικά με τα τραπεζοκαθίσματα, όλοι οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσέλθουν στην αρμόδια υπηρεσία ώστε να ρυθμίσουν χρέη προηγούμενων ετών. Συνάμα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για την χρήση κοινόχρηστων χώρων το 2012.

–         Σημειώνεται ότι κάθε κατάληψη χωρίς άδεια, κάθε κατασκευή σε κοινόχρηστο χώρο και κάθε χρήση χωρίς την απαιτούμενη αδειοδότηση ή παραβίαση των όρων της άδειας λειτουργίας επισείει αυστηρό πρόστιμο αλλά και ποινικές ευθύνες.

–         Συμφωνήθηκε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου και της Ελληνικής Αστυνομίας θα δώσουν περιθώριο λίγων ημερών –μέχρι τις 20 Μαρτίου- ώστε να τακτοποιήσουν όλοι τις εκκρεμότητες που έχουν.

Από την Δημοτική Αστυνομία, το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων και τις συναρμόδιες υπηρεσίες, ξεκινά για πρώτη φορά, καταγραφή όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν. Έτσι θα δημιουργηθεί βάση δεδομένων η οποία θα είναι στη διάθεση όλων των υπηρεσιών. Για τις περιπτώσεις όπου υπήρξαν οξείες αντιπαραθέσεις κατά το παρελθόν, θα πραγματοποιηθούν αυτοψίες των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε να οριοθετηθούν επ’ ακριβώς οι χώροι που θα παραχωρούνται στα καταστήματα.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Στις 23 Οκτωβρίου στο  Πνευματικό Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών  Δεκαετία του ΄70. Μια βροχερή μέρα μέσα σε ένα μικροαστικό σπίτι τέσσερα πρόσωπα έρχονται αντιμέτωπα με...

Ιωάννινα

Το φαινόμενο της εγκατάλειψης κουταβιών και ενήλικων σκύλων έχει λάβει ραγδαία εξάπλωση. Σε επιδημία απανθρωπιάς εξελίσσονται τα περιστατικά με τις εγκαταλείψεις οικόσιτων ζώων και...

Ιωάννινα

Σε ολόκληρο τον κόσμο θα ταξιδέψουν εικόνες και δημοφιλή σημεία των Ιωαννίνων, μέσω της διάσημης εκπομπής του Τελ Αβίβ «Holy Land Uncovered». Η εκπομπή...

Ιωάννινα

Σε κανονική κυκλοφορία επανέρχεται από αύριο 1η Σεπτεμβρίου η οδός Ανεξαρτησίας. Το δίμηνο της μερικής πεζοδρόμησης ολοκληρώνεται. Στην επόμενη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC