Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Γιάννης Ντόντης: «Αλήθεια ποιος αποφασίζει για το Πωγώνι;;;»

Γιάννης ΝτόντηςΚατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της 11/11/2013  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου, προ ημερησίας  διατάξεως, η Παράταξή μας κατέθεσε γραπτή εισήγηση με θέμα «Ζητήματα ασφάλειας πολιτών-πρόταση διεκδίκησης», με σκοπό   την  λήψη απόφασης για την ανάθεση σε Νομικό Σύμβουλο «την εξέταση του ενδεχόμενου ύπαρξης και στοιχειοθέτησης ποινικών ευθυνών των αρμόδιων θεσμικών  πολιτειακών παραγόντων  για το ζήτημα της εγκατάλειψης και της έλλειψης ασφάλειας στην περιοχή μας»,  που ως αποτέλεσμα είχε την απώλεια ζωής για συνδημότες μας , τη συνεχιζόμενη λεηλασία περιουσιών αλλά και γενικότερα   την απώλεια του αισθήματος ασφάλειας των μόνιμων κατοίκων. Ζητήσαμε να εισαχθεί το θέμα προς συζήτηση με τη διαδικασία του επείγοντος , ως έκτακτο θέμα ιδιαιτέρας σοβαρότητος.

Κάναμε την πρόταση αυτή , γιατί πολλά μας έχει υποσχεθεί μέχρι τώρα η Πολιτεία αλλά τίποτε δεν προχωράει. Κυρίως όμως την κάναμε τώρα, γιατί    τις τελευταίες μέρες αναδεικνύεται μια απαράδεκτη προσπάθεια συμψηφισμού μεταξύ ίδρυσης Κέντρου Μεταναστών ως αντάλλαγμα για την επαναφορά των αστυνομικών και συνοριακών φρουρών στο Πωγώνι, γεγονός που αντίκειται σε ειλημμένες ομόφωνες  αποφάσεις μας.

Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε το Δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη να λέει ότι συμφωνεί μεν με όσα παραθέτουμε  και θα τα μεταφέρει σε συνάντηση που έχει κανονίσει με Απόδημους Ηπειρώτες στην Αθήνα, διαφωνεί δε με την εισαγωγή του θέματος προς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  και αυτό θα γίνει αφού επιστρέψει από την Αθήνα, γιατί μπορεί οι Αδελφότητες να έχουν κάποια καλύτερη πρόταση. Δυστυχώς με την εισήγηση του Δημάρχου συμφώνησαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και το θέμα δεν συζητήθηκε.

Δεν αμφισβητούμε ούτε τον πατριωτισμό , ούτε το ενδιαφέρον, ούτε τις δυνατότητες προσφοράς των απόδημων Ηπειρωτών και Πωγωνίσιων.

Πιστεύουμε όμως ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου, είναι το ανώτατο όργανο αποφάσεων στο Πωγώνι, και δεν χρειάζεται ούτε παροτρύνσεις , ούτε προστασία, ούτε υποδείξεις .

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αίσθηση της πραγματικότητας από πρώτο χέρι και ως κυρίαρχο όργανο έχει την πολιτική και ιστορική ευθύνη να βρίσκεται στην πρωτοπορία.

Θεωρούμε επίσης ότι σε ένα τέτοιο Δημοτικό Συμβούλιο οι απόδημοι όχι απλώς θα συμπαρασταθούν, αλλά θα συμπαραταχθούν αυτοβούλως .

Οι δηλώσεις του κ. Καψάλη είναι πρωτοφανείς, σκιασμένες και ηττοπαθείς , δείχνουν κόπωση αλλά και φόβο για να μη πούμε εξάρτηση από επίδοξα κέντρα παραγοντισμού.

Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά αυτή σήμερα για να μη φτάσουμε να τον κατηγορήσουμε αύριο για σοβαρότερα ζητήματα.

Αναρωτιόμαστε όμως : «ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ;;;;;;»

 Ο επικεφαλής της παράταξης και Αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης

Γιάννης Ντόντης

 

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

Ο Δήμος Πωγωνίου κάνει γνωστό ότι θα διενεργηθούν από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ δωρεάν rapid test στις Κοινότητες Καλπακίου και Παρακαλάμου, σε όσους...

Ήπειρος

Με την υπ’ αριθμ. 936/2020 απόφαση του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη, ορίστηκαν οι αντιδήμαρχοι ως εξής: Κουκουλάρης Στυλιανός: Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού –  Τεχνικών έργων...

Άρτα

ΑΡΤΑ Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη Εξελέγη δήμαρχος ο Περικλής Μίγδος αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον σημερινό δήμαρχο Δημήτρη Γαλλίκα. 1. ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΙΓΔΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 3.678...

Ήπειρος

Ο Δήμος Πωγωνίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου με τίτλο «THE LAKES ROUTE» και ακρωνύμιο «LAROUTE» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC