Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Για σχέδιο περαιτέρω φτωχοποίησης του λαού κάνει λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας

κουτσουμπας

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Άρτα ο Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση του κόμματος.
Η οικονομία, τα εργασιακά, οι αγρότες, η ανεργία και η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σκληρής κριτικής του Δημήτρη Κουτσούμπα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

«Όλα τα κυβερνητικά στελέχη, ο ίδιος ο Τσίπρας, αλλά και οι εφημερίδες τους, αναπαράγουν με διάφορους τρόπους, πως η βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής θέσης του λαού, περνάει μέσα από το στόχο της κυβέρνησης να ολοκληρώσει το πρόγραμμα, να υλοποιήσει το μνημόνιο, δηλαδή, να υλοποιήσει το σχέδιο για την περαιτέρω φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας», τόνισε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, για να προσθέσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι αυτό είναι η «επιστροφή στην κανονικότητα».

Η Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ακουμπάει το αντεργατικό οικοδόμημα των προηγούμενων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά το ενισχύει κιόλας», αφού προηγουμένως στηλίτευσε την κυβερνητική πολιτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, κάνει λόγο για «επιστροφή στην κανονικότητα, την οποία διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους, επιδιώκοντας σώνει και καλά, να βάλει τον ίδιο τον λαό να υιοθετήσει, ως δικούς του, τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ.

Όμως, η περιβόητη, επιστροφή στην κανονικότητα, περνάει μέσα από τη μονιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας, της αύξησης του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης».

Μάλιστα συνέχισε: « Η επιστροφή στην κανονικότητα» σημαίνει να νομιμοποιηθούν στη λαϊκή συνείδηση οι δεκάδες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, στην ασφάλιση και στην πρόνοια, στις κοινωνικές δαπάνες.

Να θεωρήσει ο λαός μας, όλα όσα έχασε στα χρόνια της κρίσης περασμένα – ξεχασμένα και φυσικά να παραιτηθεί από οποιαδήποτε απαίτηση να ζήσει καλύτερα αυτός και τα παιδιά του και μάλιστα ικανοποιώντας σύγχρονες ανάγκες.

Η επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει, συμβιβασμό με την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αυτό σημαίνει επιστροφή στην κανονικότητα.
Κανονικά θα στριμώχνεται ο άνεργος στις ουρές του ΟΑΕΔ, κανονικά θα στέκεται στις ουρές για το συσσίτιο».

Παράλληλα, μίλησε για γενίκευση της μερικής απασχόλησης, με μισθούς πείνας και έφερε ως παράδειγμα «τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας, που τώρα τρέχουν στους διάφορους δήμους της χώρας» και πρόσθεσε:

«Όπως τα δουλεμπορικά γραφεία, τα παζάρια για την απελευθέρωση των απολύσεων, το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας. Η “μάχη” που δίνει για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι μάχη να νομιμοποιηθεί στην εργατική λαϊκή συνείδηση, ό,τι θεωρείται ως «σύμβαση» τα τελευταία χρόνια από τους εργοδότες.

Αλλά και να ξεπλυθεί η ίδια η ΕΕ, που δεκαετίες πριν, με τις αποφάσεις της, έβαλε τα θεμέλια στο σημερινό αντιλαϊκό οικοδόμημα και συνεχίζει να το χτίζει με μοναδικό κριτήριο την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, ενάντια στους λαούς».

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, εξαπέλυσε τα βέλη του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και γιατί όπως είπε συμμετέχει ενεργά σε όλους τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, έχει νομιμοποιήσει στο Αιγαίο την παρουσία του ΝΑΤΟ, έχει στηρίξει όλες τις ΝΑΤΟϊκές αποφάσεις που συνιστούν πολεμική προετοιμασία απέναντι στη Ρωσία και συνέχισε:
«Ο λαός μας σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση πρέπει να παλέψει για να απεγκλωβιστεί η χώρα από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών, άλλων ιμπεριαλιστικών μπλοκ, που με την οξύτητα των ανταγωνισμών τους, βάζουν σε κίνδυνο τους λαούς, τη νεολαία.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να κάνουν δικό τους στόχο το στόχο του κεφαλαίου, για έξοδο από την κρίση και ανάκαμψη των κερδών.
Το δικό τους συμφέρον βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανασύνταξη του κινήματος, την ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ολοκληρώνοντας την ομιλία του επισήμανε ότι «η κυβέρνηση γιορτάζει τα δύο χρόνια του αγώνα της, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα

Απάτη Στην Άρτα Με Λεία 35.000 Ευρώ. Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με λεία που φτάνει τις 35.000 ευρώ περίπου....

Ήπειρος

Στο Κόκκινο Η Θεσπρωτία Και Η Άρτα Στην τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ποιες είναι οι περιοχές που...

Πολιτική

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του λίγο μετά τον εμβολιασμό του στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Ο αρχηγός της...

Uncategorized

  «Ενα μόνο μήνυμα σας φέρνω από τις περιοδείες μου σε όλη την Ελλάδα: Η ανατροπή δεν είναι απλώς επιθυμία και ανάγκη για τη...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC