Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ελισάφ Χατζηκώστα
Ελισάφ Χατζηκώστα

Ιωάννινα

Μωυσής Ελισάφ: διασπορά του ιού στο ν. Χατζηκώστα

Έκκληση για μία ακόμη φορά ώστε να τηρούνται τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας απηύθυνε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ έπειτα και από την διασπορά που παρατηρήθηκε στο Χατζηκώστα.

Η αύξηση κρουσμάτων που καταγράφεται στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων είναι ανησυχητική και όπως τόνισε ο Δήμαρχος το ζητούμενο δεν είναι η επιβολή νέων μέτρων αλλά η τήρηση όσων ήδη έχουν ανακοινωθεί.

Ο Δήμαρχος είχε σειρά συζητήσεων με τον Πρόεδρο της Επιτροπής των Επιδημιολόγων, με μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, στις οποίες αναλύθηκε η κατάσταση στην περιοχή όπως και στην γειτονική Αλβανία.

Το βράδυ θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο ο οποίος επισκέπτεται τα Γιάννενα.

«Το να βρεθούμε στο «κόκκινο» υγειονομικά δεν θα προσφέρει τίποτα. Σημασία έχει όχι να λαμβάνουμε μέτρα αλλά να υλοποιούμε τα μέτρα. Είμαι σε καθημερινή επικοινωνία με τους επιστήμονες που αποφασίζουν και όπως προκύπτει στην περιοχή καταγράφεται σημαντικός αριθμός μεταλλαγμένων στελεχών (βρετανική μετάλλαξη). Ήδη υπάρχει εξορθολογισμός των διακομιδών από την γειτονική Αλβανία ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα  κι αυτό είναι σημαντικό για την περιφέρεια» ανέφερε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Ελισάφ για Νοσοκομείο Χατζηκώστα

Ο κ. Ελισάφ με αφορμή την διασπορά του ιού στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα απηύθυνε έκκληση σε όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν. «Έχει μεγάλη σημασία για την θωράκιση του συστήματος υγείας να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί. Είναι αδιανόητο να νοσούν γιατροί και να μεταδίδουν τον ιό σε ασθενείς» ανέφερε και υπογράμμισε ότι η επόμενη μέρα κρίνεται από την πορεία του εμβολιασμού.

Απευθυνόμενος στους πολίτες ζήτησε τη συμβολή τους για τον περιορισμό της διάδοσης αναγνωρίζοντας ότι η πολύμηνη διάρκεια των μέτρων έχει επιφέρει κούραση.

Στη δήλωσή του, ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ αναλυτικά ανέφερε:

«Για μία ακόμη φορά υποχρεώνομαι να απευθυνθώ σε όλους σας. Η κατάσταση με την πανδημία και την διασπορά του ιού γίνεται και πάλι δύσκολη για την Ήπειρο, για την πόλη μας.

Η άριστη εικόνα του Ιανουαρίου έχει ανατραπεί μέσα σε λίγες μέρες και βρισκόμαστε και πάλι μπροστά στον κίνδυνο λήψης νέων μέτρων.

Στον αγώνα που κάνουμε είμαστε όλοι μαζί.

Δεν είμαστε απέναντι.

Είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο. Δήμος και πολίτες.

Είμαστε σύμμαχοι.

Ξέρουμε ότι κουραστήκατε.

Κι εμείς κουραστήκαμε.

Στην ίδια πόλη ζούμε, στην ίδια καθημερινότητα. Ότι έχετε στερηθεί εσείς, το στερηθήκαμε όλοι.

Μας έλειψε η βόλτα, ο καφές, το φαγητό, οι συναντήσεις με φίλους.

Σε όλους μας.

Πιστεύω ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στη ζωή μας. Όμως αυτό το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής είναι και το πιο δύσκολο.

Τώρα πρέπει να φανούμε δυνατοί και δείξουμε υπομονή.

Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια συνέπεια που κάναμε και τους προηγούμενους μήνες.

Πρέπει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις και τις κοινωνικές επαφές. Για να κρατήσουμε όσα έχουμε σήμερα και να μην επιστρέψουμε εκεί που βρισκόμασταν την προηγούμενη άνοιξη.

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο. Αυτό όμως ισχύει για όλους μας.

Τώρα όμως έχουμε βάσιμη ελπίδα. Όσο ο εμβολιασμός θα αυξάνεται τόσο πιο κοντά στην έξοδο θα βρισκόμαστε.

Απευθύνω έκκληση για μία ακόμη φορά..

Εδώ, στο τέλος της διαδρομής να δείξουμε ότι μπορούμε και ότι με την δική μας θέληση η έξοδος θα έρθει πιο γρήγορα».

user
Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Ιωάννινα Κεντρική Πλατεία – Το Σχέδιο Ανάπλασης – πως θα είναι η νέα πλατεία σύμφωνα με τα πρώτα σχέδια; Ποιος είναι ο προϋπολογισμός του...

Ιωάννινα

Ιωάννινα: 46 Νέα Κρούσματα, 4.309 Συνολικά, 79 Νεκροί Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν πολλά τεστ με αποτέλεσμα να έχουμε και αύξηση των κρουσμάτων. Πραγματοποιήθηκαν 75.182...

Κοινωνία

16.332 Τεστ, 1.866 Νέα Κρούσματα – 73 Νεκροί, 759 διασωληνωμένοι Τα μειωμένα νέα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου οφείλονται στα μειωμένα τεστ που πάντοτε διενεργούνται...

Ιωάννινα

33 Κρούσματα Στα Ιωάννινα, 3.080 Συνολικά, κανένα στην Πρέβεζα Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν στην χώρα 3.080 νέα κρούσματα εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν...

Copyright © 2021 Giga FM 105.4

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC