Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Η Παιδεία μόνο «φτιάχνει» ολοκληρωμένους πολίτες – τόνισε ο Γ. Μπαμπινιώτης στα Γιάννενα

Τεράστια είναι η σημασία της καλλιέργειας του γραπτού και προφορικού λόγου μέσα από την εκπαίδευση των παιδιών, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και ταυτόχρονα να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες ως πολίτες και ως μέλη της κοινωνίας.
Αυτό τόνισε με έμφαση ο πρώην Υπουργός Παιδείας και Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, στην οποία υπάγονται τα Αρσάκεια Σχολεία, Γιώργος Μαμπινιώτης, μιλώντας προχθές στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Θέμα της ομιλίας του ήταν η σύνδεση της Γλώσσας με την Παιδεία. Κατά τη διάρκειά της μοιράστηκε με το πολυπληθές ακροατήριο τη μεγάλη εμπειρία του όσον αφορά στη δομή και τον πλούτο της  Ελληνικής γλώσσας.

Χωρίς σωστά εφόδια
Η αναφορά του Γ. Μπαμπινιώτη στη σημασία της Παιδείας για τον κάθε πολίτη προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους παριστάμενους, οι οποίοι με τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις τους επισήμαναν ότι τόσο τα σχολικά εγχειρίδια που χρησιμοποιούνται σήμερα στη χώρα μας όσο και το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές δεν προσφέρουν τα κατάλληλα εφόδια για την καλλιέργεια ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, με κριτική σκέψη, με Αρχές και με Αξίες αλλά και με όρια. Δηλαδή χρήσιμους και δημιουργικούς πολίτες!

Ο Πρύτανης
Τον Πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής προλόγισε  η εκπαιδευτική σύμβουλος των Αρσακείων Σχολείων στα Γιάννινα κ. Παναγιώτα Κορρέ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος  Αλμπάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε η πανεπιστημιακή κοινότητα και ο ίδιος προσωπικά με τον κ. Μπαμπινιώτη, με σκοπό την διενέργεια διαλόγου για την Παιδεία στην Ελλάδα.
Την ομιλία του Γ. Μπαμπινιώτη παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Θεοδωρίδης, ο Πρόεδρος της Ε.Η.Μ. Κώστας Βλάχος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ανδρέας Παπιγκιώτης κ.α..

Ξεκινά και Γυμνάσιο
Η εκδήλωση στη Ζ.Π.Α. διοργανώθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση όλων των τάξεων της Α/θμιας Εκπαίδευσης  στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων. Από τη νέα χρονιά θα λειτουργήσει η Α’ Τάξη του Γυμνασίου. Μετά την ολοκλήρωση του Γυμνασίου, η Φιλεκπαιδευτική θα προχωρήσει στην ίδρυση και των τριών τάξεων του Λυκείου,  ώστε τα Αρσάκεια Σχολεία να παρέχουν ολοκληρωμένη Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση και στα παιδιά της Ηπείρου.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023Θέατρο Ε.Η.Μ. Ο Μίλτος Πασχαλίδης στα Ιωάννινα Με αποσκευές τα τραγούδια 28 χρόνων δισκογραφίας αλλά κυρίως με τον ενθουσιασμό για ένα...

Ιωάννινα

Ο Αντώνης Ρέμος, ο κορυφαίος Έλληνας ερμηνευτής, θα μας χαρίσει μοναδικές στιγμές και αυτό τοκαλοκαίρι!Μία υπέροχη συναυλία, γεμάτη αγαπημένα τραγούδια, μοναδικές ερμηνείες και πολύ...

Αρχική

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ6 ΙΟΥΝΙΟΥΘΕΑΤΡΟ ΦΡΟΝΤΖΟΥΙΩΑΝΝΙΝΑ Ο Γιάννης Χαρούλης στις 6 Ιουνίου στο ΦρόντζοO πολυαγαπημένος Γιάννης Χαρούλης και η παρέα του στις 6 Ιουνίου μας καλούν...

Ιωάννινα

Το φαινόμενο της εγκατάλειψης κουταβιών και ενήλικων σκύλων έχει λάβει ραγδαία εξάπλωση. Σε επιδημία απανθρωπιάς εξελίσσονται τα περιστατικά με τις εγκαταλείψεις οικόσιτων ζώων και...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC