Connect with us

Hi, what are you looking for?

gigafm.gr

Πολιτική

Η «Le Figaro» επιβεβαιώνει τις συναντήσεις Τσίπρα με L’ Oreal και Rothschild, στο Παρίσι

TSIPRAS

Στις πρόσφατες συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, με τον πρόεδρο της L’ Oreal Ζαν-Πολ Αγκόν και εκπροσώπους της Rotschild, αναφέρεται δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.

Υπενθυμίζεται, ότι το ζήτημα σχετικά με τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφος από τον πρωθυπουργό, ανακινήθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κατήγγειλε, ότι ο κ. Τσίπρας το χρησιμοποίησε, για να κάνει διακοπές.

Ακολούθησε απάντηση από το Μαξίμου για το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, όπου όπως ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές είχε συναντήσεις με επενδυτές της Rothschild και κατόπιν ανταπάντηση της ΝΔ, κατά την οποία “το Μαξίμου παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός – προφανώς μαζί με την οικογένειά του – πήγε στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με έξοδα του ελληνικού δημοσίου, ενώ έπρεπε να επιστρέψει από τη Λισαβώνα”.

Τη Δευτέρα, ο κ. Γεωργιάδης υπέβαλε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα, ερωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό αν υπάρχει επίσημη σύμβαση του Ο.Δ.ΔΗ.Χ με την επενδυτική τράπεζα Rothschild και αν ναι, από πότε και με ποια αμοιβή.

Αναλυτικά, το σχετικό δημοσίευμα:

“Η L’ Oreal ετοιμάζεται για μια σημαντική επένδυση στην Ελλάδα”, το δελτίο Τύπου που έστειλε η ελληνική Κυβέρνηση, το Σάββατο το βράδυ, δίνει την ελπίδα για μια ανάσα. Σε μια Ελλάδα που έχει πληγεί από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης, τόση ύφεση και ανεργία που αγγίζει το 24% του ενεργού πληθυσμού, η προοπτική της δημιουργίας θέσεων εργασίας είναι ένα καλό νέο. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να απαντήσει στην κριτική αναφορικά με ένα επίσημο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, το οποίο απασχολεί έντονα τον ελληνικό Τύπο.

Η φύση της επένδυσης της L’ Oreal είναι εκείνη που ιντριγκάρει. Πράγματι, πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο μυστικό. O Jean-Paul Agon, Πρόεδρος της γαλλικής αυτοκρατορίας των καλλυντικών επιβεβαιώνει τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό – ο οποίος επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους των Rotschild, όπως επιβεβαιώνει και η επενδυτική τράπεζα – αλλά επισημαίνει ότι πρόκειται για “ιδιωτική συνάντηση. Κανένα σχόλιο για όσα συζητήθηκαν”.

“Τίποτε καλύτερο για να διατηρηθεί το μυστήριο. Το πιο πιθανό, σύμφωνα με παρατηρητές, είναι ότι ο γαλλικός όμιλος θα μπορούσε να ενδιαφέρεται από τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το μικροκλίμα της και το εξειδικευμένο προσωπικό. Σύμφωνα με άλλες πηγές της αγοράς, η L’ Oreal σχεδιάζει εδώ και αρκετούς μήνες επενδύσεις στην Ελλάδα. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι ένα καλό σημάδι για τους ξένους επενδυτές, μια ενδεχόμενη ανάκαμψη”.

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Επανεκκίνηση του λιανεμπορίου και ορισμένων κλάδων παροχής υπηρεσιών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Τις διαδικασίες επανεκκίνησης αλλά και τις...

Ιωάννινα

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ παρόντος και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη. Η συνάντηση έγινε σε πολύ...

Οικονομία

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε τη Δευτέρα νέα δέσμη μέτρων που θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών. Η νέα δέσμη μέτρων...

Πολιτική

Την απόσυρση της τροπολογίας Κεραμέως, «με την οποία εξισώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΑΕΙ με αυτά αποφοίτων κολλεγίων τριετούς φοίτησης», και την απομάκρυνση της...

Copyright © 2021 Giga FM 105.4