Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
εργασίες για τον μεγάλο δακτύλιο
εργασίες για τον μεγάλο δακτύλιο

Ιωάννινα

Ιωάννινα – Εργασίες για τον μεγάλο δακτύλιο

Ιωάννινα – Εργασίες για τον μεγάλο δακτύλιο με στόχο το έργο να παραδοθεί έως το 2023.

Σε πλήρη ανάπτυξη είναι τα εργοτάξια στον μεγάλο δακτύλιο των Ιωαννίνων, ένα έργο πνοής για την πόλη και το λεκανοπέδιο.

Επίσης οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από την περιοχή της Γεννηματά με στόχο μέσα στους επόμενους 15 μήνες το έργο να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Την περιοχή όπου εξελίσσονται χωματουργικές εργασίες επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Ορέστης Μπρίκος και στελέχη της υπηρεσίας.

«Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο που ξεκίνησε μετά από καθυστερήσεις που σχετίζονταν με την πανδημία. Ο δακτύλιος αποτελεί έργο πνοής για την περιοχή, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και αλλάζει τα κυκλοφοριακά δεδομένα. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους έχουν συμβάλλει για να ξεκινήσει ένα σημαντικό έργο για τα Γιάννενα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

Επιπλέον σημείωσε ότι τα νέα έργα όπως ο δακτύλιος, η Νιάρχου και η αποκατάσταση του παλιού Πανεπιστημίου δημιουργούν νέα δεδομένα για τα οποία θα απαιτηθεί επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης.

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Γ. Αθανασόπουλος ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και εξελίσσονται χωρίς προβλήματα.

«Πιστεύουμε ότι οι 15 μήνες επαρκούν ώστε να ολοκληρωθεί το έργο» σημείωσε. Ενώ δεν καταγράφεται καμία αντίδραση από κατοίκους καθώς η διαδικασία της απαλλοτρίωσης έχει ολοκληρωθεί.

Το έργο του μεγάλου δακτυλίου 4,4 χιλιομέτρων έχει προϋπολογισμό 24,8 εκατομμύρια ευρώ.

Με την κατασκευή της συγκεκριμένης οδικής αρτηρίας επιτυγχάνεται:

•          Άμεση σύνδεση των  οδών  Βογιάνου και Γεννηματά, που χωροθετούνται την περιοχή του αστικού παραλιμνίου μετώπου,  με την νότια είσοδο της πόλης – στο ύψος του Πανηπειρωτικού Σταδίου – και την Περιφερειακή Οδό της πόλης

•          Σύνδεση κέντρων και διαδρομών αναψυχής και αθλητισμού παρέχοντας στους πολίτες ασφαλείς και αδιατάρακτες προσβάσεις προς αυτές.

•          Εξορθολογισμένη διαχείριση της κυκλοφορίας – και εν γένει του συνόλου της  μετακίνησης – στο εσωτερικό των γειτονιών του Βοτανικού, Βρυσούλας, Ανατολής και Κατσικάς, καθώς αποτελεί πρόβλεψη των επιμέρους Πολεοδομικών Σχεδίων

•          Αναβάθμιση περιοχών, κυρίως πλησίον της Γαλακτοκομικής Σχολής και του Πανηπειρωτικού Σταδίου.

•          Επίλυση χρόνιων ζητημάτων δόμησης, κυρίως εντός των Ρ.Σ. Κατσικάς και Ανατολής.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ

Ο Δήμαρχος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου είχαν συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και υπηρεσίες της Περιφέρειας για το θέμα της χωροθέτησης του Κλειστού της ξιφασκίας.

Ο Δήμαρχος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι «οι υπηρεσίες της Περιφέρειας επέλεξαν τον χώρο της πρώην ΔΕΛΙ, ο οποίος έχει μεταβιβαστεί στην Περιφέρεια ως τμήμα του αγροκτήματος της Γεωργικής Σχολής. Η συγκεκριμένη έκταση είναι εντός ΖΟΕ. Από τον έλεγχο των υπηρεσιών του Δήμου διαπιστώθηκε ότι μπορούν να χωροθετηθούν αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Ωστόσο απαιτείται μία σειρά από μελέτες και περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Η λειτουργία του Κλειστού θα γίνει με προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας και του Δήμου, ο Δήμος δηλαδή θα είναι ενεργός. Συμμετέχουμε στις διαδικασίες αλλά δεν κραυγάζουμε».

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

O Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται στα Ιωάννινα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΕΗΜ – Φροντζου  Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, μετά από μία απίστευτη...

Ιωάννινα

50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία!  Και τα γιορτάζει μαζί μας, με μια μεγάλη συναυλία – γιορτή στο Θέατρο Ε.Η.Μ...

Ιωάννινα

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο θέατρο Φρόντζου στις 2 Σεπτεμβρίου, Σάββατο. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους...

Ιωάννινα

Oι ΜΕΛΙSSES με περισσότερα από 1500 live στο ενεργητικό τους αποδεικνύουν ότι το δυνατό τους χαρακτηριστικό παραμένει η επαφή τους με τον κόσμο. Το...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC