Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
σύμβαση για το παλιό πανεπιστήμιο
σύμβαση για το παλιό πανεπιστήμιο

Ιωάννινα

Ιωάννινα – Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης για το παλιό Πανεπιστήμιο

Ιωάννινα – Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης για το παλιό Πανεπιστήμιο για 20 έτη με δυνατότητα παράτασης

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της πόλης των Ιωαννίνων οι οποίοι έβλεπαν επί πολλά έτη το παλιό πανεπιστήμιο της πόλης ερημωμένο. Η αξιοποίηση του κτιρίου είναι θεμιτή.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου

Υπεγράφη σήμερα στα γραφεία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε η σύμβαση παραχώρησης μετ’ ανταλλάγματος του παλαιού Πανεπιστημίου της πόλης προς τον Δήμο των Ιωαννίνων από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., κ. Στέφανο Δ. Βλαστό και τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, κ. Μωυσή Ελισάφ.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ανακατασκευή του ιστορικού αυτού κτηρίου από τον Δήμο Ιωαννιτών και την απόδοση του στην τοπική κοινωνία, σύμφωνα με το πάγιο αίτημα της πόλης για την αξιοποίηση του εμβληματικού αυτού ακινήτου για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου και την εξυπηρέτηση των αναγκών των Ιωαννίνων.

Την τελική συμφωνία παραχώρησης του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη στο Δήμο Ιωαννιτών υπέγραψαν σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Στέφανος Βλαστός.

Η διαδικασία της παραχώρησης είχε ανοίξει πριν από έναν χρόνο με προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού και ολοκληρώθηκε αφού επιλύθηκαν διάφορα γραφειοκρατικά ζητήματα.

Στο Δήμο Ιωαννιτών μισθώνεται με συμβολικό τίμημα το ακίνητοσυνολικής οικοπεδικής επιφάνειας 5.789τμ, με το κτίσμα που βρίσκεται σε αυτό και αποτελείται από υπόγειο 244τμ, ισόγειο όροφο 1.984τμ, 1ο όροφο 1.742τμ, 2ο όροφο 1.124τμ, 3ο όροφο 1.124τμ και 4ο όροφο 448τμ.

Η διάρκεια της μίσθωσης είναι 20 έτη με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 20 ενώ το ετήσιο αντάλλαγμα είναι 6.000 ευρώ για τα πρώτα 6 έτη και 12.000 ευρώ μετά το πέρας της 6ετίας.

Το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου ήταν εγκαταλειμμένο για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Με την συμφωνία της παραχώρησης ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την αποκατάσταση και την αξιοποίησή του.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ όπως έχει δεσμευτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο θα προχωρήσει άμεσα σε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ενώ μόνιμος δίαυλος διαλόγου και συνεργασίας θα υπάρξει με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την Πρυτανική Αρχή.

Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Στέφανος Δ. Βλαστός, δήλωσε:

 «Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς σύμφωνα και με την θετική ανταπόκριση του Πρωθυπουργού καταφέρνουμε να δώσουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της πόλης των Ιωαννίνων, ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Με τη σημερινή συμφωνία ανοίγουμε το δρόμο για την πλήρη ανακατασκευή ενός εμβληματικού μας ακινήτου, η εικόνα του οποίου για πάρα πολλά χρόνια δεν περιποιούσε τιμή ούτε για το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά ούτε και για την πόλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, κύριο Μωυσή Ελισάφ και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για τη συμβολή τους σε αυτήν την προσπάθεια, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα ακόμα πόλο ανάπτυξης που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη, όπως αρμόζει στην πλούσια ιστορία των Ιωαννίνων».   

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, κ. Μωυσής Ελισάφ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή είναι μία μεγάλη μέρα. Ένα κτίριο που συνδέθηκε με την πρόοδο και την ανάπτυξη των Ιωαννίνων, αυτό του παλιού Πανεπιστημίου περνάει στο Δήμο, περνάει στην πόλη. Σκοπός μας είναι να αποτελέσει το εφαλτήριο για μία νέα εποχή δημιουργίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την καταλυτική του συμβολή, την Διοίκηση της ΕΤΑΔ και κυρίως τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Στέφανο Βλαστό με τις ενέργειες του οποίου φτάσαμε στην τελική υπογραφή παραχώρησης».

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

O Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται στα Ιωάννινα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΕΗΜ – Φροντζου  Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, μετά από μία απίστευτη...

Ιωάννινα

50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία!  Και τα γιορτάζει μαζί μας, με μια μεγάλη συναυλία – γιορτή στο Θέατρο Ε.Η.Μ...

Ιωάννινα

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο θέατρο Φρόντζου στις 2 Σεπτεμβρίου, Σάββατο. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους...

Ιωάννινα

Oι ΜΕΛΙSSES με περισσότερα από 1500 live στο ενεργητικό τους αποδεικνύουν ότι το δυνατό τους χαρακτηριστικό παραμένει η επαφή τους με τον κόσμο. Το...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC