Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Μύκονος - αντιδρούν οι ντόπιοι
Μύκονος - αντιδρούν οι ντόπιοι

Κοινωνία

Μύκονος – Αντιδρούν οι ντόπιοι

Μύκονος – Αντιδρούν Οι Ντόπιοι

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων της Μυκόνου έπειτα από τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στο νησί. Οι επιχειρηματίες της Μυκόνου ανησυχούν για την πτώση τζίρου αλλά και για την μείωση της επισκεψιμότητας. Ένα νησί που το επισκέπτονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο για να διασκεδάσουν, δεν παρέχει διασκέδαση.

Μία σειρά από ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία δημιουργεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία.

Με την ελπίδα ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν θα παραταθούν πέρα από την μεθεπόμενη Δευτέρα και κυρίως ότι η επιδημιολογική έξαρση θα ανασχεθεί, τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα Covid-19 στη Μύκονο. Για τις έξι συνολικά περιοχές που σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ «κοκκινίζουν» επικίνδυνα (Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Ίος, Ρέθυμνο, Ηράκλειο) οι ειδικοί συμφωνούν πως ο μόνος τρόπος ελέγχου είναι τα έκτακτα μέτρα.

Τετραπλασιασμός κρουσμάτων

Μέσα σε μια εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα τετραπλασιάστηκαν στη Μύκονο. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, μπορεί τα κρούσματα στη Μύκονο να είναι 37 με βάσει τα τεστ της Παρασκευής που ήταν πάνω από 90.000, όμως αν κάνουμε αναγωγή των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού θα ήταν 365. Στην Πάρο τα κρούσματα είναι 38. ‘Ομως με την αναγωγή φτάνουν τα 254. Ενώ στη Σαντορίνη είναι 14 με την αναγωγή όμως θα ήταν επτά φορές πάνω και θα έφταναν τα 74.

Ακόμη και η επιστροφή της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους πρέπει να εξεταστεί, για να ανασχεθεί η έκρηξη από τη μετάλλαξη Δ, τόνισε ο παθολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας.

«Προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας» δήλωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Διαβεβαίωσε από το λιμάνι του Πειραιά ότι πλέον οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί.

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι διαπιστώθηκαν ελλειπείς έλεγχοι στον καταπέλτη από μέλη πληρωμάτων, ενώ το Λιμενικό ανέλαβε πλέον τους εξονυχιστικούς ελέγχους με μήνυμα ότι «η συνεργασία των επιβατών είναι προϋπόθεση». Ο υπουργός υπενθύμισε επίσης ότι υποχρεωτικά η επιστροφή από τα νησιά γίνεται με self test.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης απέρριψε τα περί αποτυχίας και πλήγματος στον τουρισμό, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση. Τόνισε ότι λόγω της έξαρσης αναγκάστηκε η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ακόμη απηύθυνε έκκληση σε όλους να συμβάλλουν για το τείχος ανοσίας, μέχρι τέλη Αυγούστου.

Στην ακτοπλοΐα μεγάλο μέρος των πληρωμάτων έχει εμβολιαστεί, ενώ οι ανεμβολίαστοι από χθες υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ένα self test κι ένα rapid εβδομαδιαίως, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Σπαντιδέας: Τι πληρώνουμε

Σε ερώτημα για το τί θα ακολουθήσει μετά τη Μύκονο σε άλλες περιοχές επιδημιολογικής έξαρσης, ο παθολόγος Α. Σπαντιδέας απάντησε ότι η μετάλλαξη Δ καλπάζει και δυστυχώς εξαναγκάζει σε λήψη μέτρων. Πληρώνουμε ότι, παρά τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών, δεν έγινε το ίδιο με τους εποχιακά εργαζόμενους. Ενώ στην κινητικότητα προστέθηκαν οι τουρίστες από χώρες ιδιαίτερα βεβαρυμένες, ανέφερε.

Η έκρηξη του τέταρτου κύματος ήρθε με την κατάργηση των περιοριστικών μέτρων και η μετάλλαξη Δ έχει διπλάσια μεταδοτικότητα από τη βρετανική, τόνισε ο κ. Σπαντιδέας, επαναλαμβάνοντας ότι οι συνθήκες «μας αναγκάζουν να αναθεωρήσουμε ακόμη και ως προς τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, μέτρο που είχε καταργηθεί και το επανέφεραν ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Δεν έχουμε πολλούς τρόπους να αναστείλουμε την έξαρση. Τα περιοριστικά μέτρα είναι αυτά που ανακόπτουν. Το εμβόλιο είναι λύση που όμως αργεί να εφαρμοστεί» πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κ. Κουκάς, ζήτησε από την κυβέρνηση να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

«Γιατί εάν δεν θα τα αναθεωρήσει, το μόνο που θα πετύχει είναι απλώς οι επισκέπτες να αποκτήσουν ένα κίνητρο να πάνε σε άλλα νησιά, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αποτελεσματικό για την προστασία της δημόσιας υγείας» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Έκκληση για τήρηση των μέτρων

«Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους. Έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητά της» προέτρεψε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Το lockdown στη Μύκονο πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας. Στέλνει αρνητικό σήμα για το σύνολο του τουρισμού μας. Αν υπήρχε φιλότιμο, θα ακούγαμε μια συγνώμη για το πρόχειρο-χωρίς μέτρα άνοιγμα του τουρισμού. Αντί συγνώμης όμως, μόνο αυτοθαυμασμός και στοχοποίηση των πολιτών» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Σύριζα, Αλέξης Τσίπρας στο Twitter.

«Κατά συρροήν ψεύτης, δυσφημίζει διαρκώς τη χώρα στο εξωτερικό. Δεν επιβλήθηκε lockdown στη Μύκονο αλλά μέτρα περιορισμού στη διασκέδαση». Αυτή ήταν η απάντηση της Α. Πελώνη, της κυβερνητικής εκπροσώπου της ΝΔ.

Δείτε ακόμα: Τα Μέτρα Για Τη Λειτουργία Εστίασης Και Ψυχαγωγίας Από Σήμερα

Μύκονος – Αντιδρούν Οι Ντόπιοι

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκπαίδευση

Επιστροφή στα πανεπιστήμια με μέτρα και κέντρα εμβολιασμού Από σήμερα, 4 Οκτωβρίου επαναλειτουργούν σταδιακά τα Πανεπιστήμια της χώρας. Σύμφωνα με την τελευταία κοινή Υπουργική...

Κοινωνία

Πως θα λειτουργούν από Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου οι κλειστοί χώροι; Πως θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές του οι ανεμβολίαστοι; Πως θα εισέρχονται σε κλειστούς χώρους...

Αρχική

Έπειτα από τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων αναφορικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας, η κυβέρνηση προβαίνει σε αποφάσεις ώστε...

Κοινωνία

Μέτρα Για Ανεμβολίαστους – Υποχρεωτικά Τεστ Με Δαπάνη Τους Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας αφορά την προώθηση του εμβολιαστικού προγράμματος....

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC