Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
καθολικό lockdown
καθολικό lockdown

Πολιτική

Προς καθολικό lockdown η Αττική

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης θα εισηγηθεί καθολικό lockdown στην Αττική, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι και σήμερα ανησυχητικά για την περιοχή.

Όπως ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό στην οποία θα συμμετάσχουν ο κ. Κικίλιας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα νέα στοιχεία, χθες, ενώ βρισκόταν στο Ισραήλ και αποφασίστηκε η σύγκληση της σημερινής σύσκεψης.

Οι αναλύσεις από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα εισέρχεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας και καθιστούν αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική, τόνισε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Open. 

Παραθέτοντας τα στοιχεία των τελευταίων ημερών, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση.

«Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

Δηλώσεις Κικίλια για την επιδημιολογική κατάσταση και πιθανό καθολικό Lockdown

«Επί 11 μήνες δίνουμε μια άνιση μάχη με τον κορωνοϊό και τα καταφέραμε. Τώρα δίνουμε μια μάχη με τον χρόνο. Δηλαδή μέχρι να εμβολιάσουμε το 60%-70% του πληθυσμού. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι πολύ σημαντικό να βαδίσουμε στον σωστό δρόμο. Δεν δικαιούμαστε να κάνουμε τίποτε λιγότερο από αυτό, το οποίο προστάζει η ανάγκη», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

«Άρα λοιπόν, η δική μου εικόνα με βάση τα στοιχεία αυτά και των ειδικών οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι τέτοια -θα περιμένουμε τον ΕΟΔΥ- και η εισήγησή μου αν θέλετε στην επιτροπή θα είναι ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο. Δηλαδή ένα lockdown τέτοιο ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου που θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα και σύντομα να αποκλιμακώσει και να μαζέψει την κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «πάντα η επιτροπή εισηγείται. Εγώ οφείλω, και θα το κάνω αυτό, όταν συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή, να παραθέσω όλα τα στοιχεία τα οποία έχω αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μου».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι με βάση την εμπειρία του δεύτερου κύματος -και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα- «έχουμε ήδη έναν μηχανισμό τέτοιο ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε μέρα – μέρα τα επιδημιολογικά στοιχεία και τα λοιμωξιολογικά στοιχεία, για να μπορούμε να επεμβαίνουμε εγκαίρως».

«Πλέον δεν έχει να κάνει με μία μάχη, η οποία δεν έχει ημερομηνία λήξης. Τα εμβόλια είναι εδώ. Δεν ήταν δεδομένο ειδικά μέσα σε ένα χρόνο. Δεν ήταν δεδομένο ότι θα έχουμε εμβολιάσει 410.000 συμπολίτες μας και θα οδεύουμε σε λίγες ημέρες να έχουμε εμβολιάσει μισό εκατομμύριο Έλληνες», κατέληξε.

Οι Κυβερνητικές πηγές, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα παρέπεμπαν για αποφάσεις μετά την Πέμπτη, χθες σημείωναν πως κάθε 24ωρο είναι κρίσιμο και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να υπάρξει αναπροσαρμογή των δεδομένων.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Κικίλιας για τον τουρισμό στην Ελλάδα Kαταλύτης για την επιτάχυνση της ελληνικής οικονομίας είναι ο τουρισμός, τονίζει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός...

Κοινωνία

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας κάνει αναγκαία τη λήψη νέων μέτρων. Με την Αυστρία να έχει ήδη προχωρήσει σε καραντίνα για τους ανεμβολίαστους η...

Αρχική

Έπειτα από τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων αναφορικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας, η κυβέρνηση προβαίνει σε αποφάσεις ώστε...

Κοινωνία

Μέτρα Για Ανεμβολίαστους – Υποχρεωτικά Τεστ Με Δαπάνη Τους Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας αφορά την προώθηση του εμβολιαστικού προγράμματος....

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC