Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Σύλληψη κυκλώματος
Σύλληψη κυκλώματος

Κοινωνία

Σύλληψη κυκλώματος για εισαγωγή λαθραίων ποτών από τη Βουλγαρία

Σύλληψη κυκλώματος για εισαγωγή λαθραίων ποτών από τη Βουλγαρία

Η εισαγωγή λαθραίων αλκοολούχων ποτών είναι ένα φαινόμενο που αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Η εξάρθρωση της συμμορίας εισαγωγής ποτών από τη Βουλγαρία είναι μία ακόμη επιτυχημένη ενέργεια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Κρήτης, σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής / Β΄ Υποδιεύθυνση – Τμήμα Η΄ Ελέγχου Κανόνων Διακίνησης, Αγοράς προϊόντων και παροχής υπηρεσιών, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη εισαγωγή και περαιτέρω διάθεση λαθραίων αλκοολούχων ποτών, πλαστών ετικετών επωνύμων εταιρειών αλλά και στην επαναγέμιση φιαλών με μη κανονικό-νοθευμένο προϊόν.

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην όποια συμμετείχαν και η Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, συνελήφθησαν χθες στο Κορωπί Αττικής πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (τρεις Έλληνες, δύο αλλοδαποί) μεταξύ των οποίων και ηγετικό μέλος της κι ένας ακόμα Έλληνας για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Από την πολύμηνη αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2020, εισήγαγαν παράνομα από τη Βουλγαρία αλκοολούχα ποτά, τα οποία αποθήκευαν, επεξεργάζονταν και στη συνέχεια διέθεταν σε κάβες, καταστήματα χονδρικού εμπορίου ποτών και μίνι μάρκετ, στην Αττική και σε άλλες τουριστικές περιοχές.

Για τη διακίνηση των ποτών, χρησιμοποιούσαν εικονικά παραστατικά και διαφορετική περιγραφή εμπορευμάτων, ενώ λάμβαναν ειδικά μέτρα, προκειμένου να καθίσταται δυσχερής η αποκάλυψη τους από τις διωκτικές αρχές.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες, αποθηκευτικούς χώρους και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

4.638 φιάλες με επικολλημένες ετικέτες επώνυμων εταιριών,

9.889 αυτοκόλλητες ετικέτες,

30 φιάλες διαλύτες,

95 λίτρα τσίπουρο,

15 λίτρα τζιν,

10 λίτρα ούζο,

15 λίτρα μαστίχα,

20 λίτρα τεκίλα,

συνολικό χρηματικό ποσό των 39.495 ευρώ και 485 λέβα Βουλγαρίας,

τέσσερα αυτοκίνητα (τρία φορτηγά κι επιβατικό),

οκτώ συσκευές κινητών τηλεφώνων,

περίστροφο,

κυνηγετική καραμπίνα,

57 φυσίγγια,

δύο ξύστρες και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι ποσότητες αλκοολούχων ποτών που κατασχέθηκαν θα παραδοθούν στις Τελωνειακές Αρχές, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Παράλληλα, λήφθηκαν δείγματα από την Χημική Υπηρεσία και παραγγέλθηκε η εξέτασή τους από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Από τα στοιχεία της έρευνας και σύμφωνα με το προσωρινό προσδιορισμό της αρμόδιας τελωνειακής Αρχής, οι επιβαρύνσεις από τη διαφυγή του Ειδ. Φόρου Κατανάλωσης, τελών και χαρτοσήμων, αντιστοιχούν τουλάχιστον σε 49.955,58 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις των δικαιούχων σημάτων εταιρειών, η ζημία σε βάρος τους ανέρχεται στο ποσό των 157.987,78 ευρώ.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, παραβάσεις του Εθν. Τελωνειακού Κώδικα , της νομοθεσίας περί όπλων, του αγορανομικού κώδικα και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Κρήτης. Σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής / Β’ Υποδιεύθυνση – Τμήμα Η’ Ελέγχου Κανόνων Διακίνησης.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Συνελήφθη προχθές (04-06-2022) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και...

Άρτα

Συνελήφθη οδηγός φορτηγού με το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά και συνεργός του που λειτουργούσε ως προπομπός με μοτοσικλέτα Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε επιπλέον ημεδαπός...

Ιωάννινα

Ιωάννινα – Σύλληψη ημεδαπών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών Στη σύλληψη δύο (2) ατόμων ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών...

Κοινωνία

Σε δύο συλλήψεις προέβησαν στη Θεσσαλονίκη για βιασμό ανήλικης αλλοδαπής. Δύο αλλοδαπούς, 36χρονο και 31χρονη, συνέλαβαν την Τρίτη αστυνομικο του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC