Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Υπογράφηκε η σύμβαση, ξεκινά το έργο των πεζοδρομήσεων

 

Την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο κοινοπραξία υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ώστε να ξεκινήσει άμεσα το έργο αναπλάσεων και πεζοδρομήσεων στο κέντρο της πόλης.

Το έργο αναπλάσεις- πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης και φωτισμός διατηρητέων κτιρίων έχει προϋπολογισμό 5,9 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας- Στερεάς- Ηπείρου.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα το οποίο εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση της πόλης και θα λειτουργήσει συμπληρωματικά αλλά και σε άμεση αλληλεπίδραση με την ανάπλαση στο Πάρκο Λιθαρίτσια και τις πεζοδρομήσεις στα Μπεζεστένια.

«Με την υπογραφή της σύμβασης ολοκληρώνεται μία επίπονη διαδικασία που έπρεπε να ολοκληρωθεί ώστε να φτάσουμε στο σημείο της έναρξης του έργου. Είμαστε και ικανοποιημένοι αλλά και χαρούμενοι για το αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα έργο με πολλαπλή αξία αφού θα αναβαθμίσει την αγορά και το εμπορικό κέντρο, θα περιορίσει την κίνηση των οχημάτων, άρα θα έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο, θα ανοίξουν εργοτάξια και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, που είναι άκρως απαραίτητες στην πόλη μας», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μασαλάς υπογράμμισε με έμφαση πως το πιο σημαντικό είναι ότι η Δημοτική Αρχή έχει εντάξει το έργο των πεζοδρομήσεων σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό για την αναμόρφωση της πόλης.

Στον σχεδιασμό αυτό περιλαμβάνεται το έργο πεζοδρομήσεων στα Μπεζεστένια (περιοχή Αγίου Νικολάου Αγοράς- Πλατεία Τοσίτσα), έργο για το οποίο έχει υποβληθεί ήδη ο πλήρης φάκελος για ένταξή του στο ΕΣΠΑ αλλά και η ανάπλαση του Πάρκου στα Λιθαρίτσια. Για το πάρκο προβλέπεται η ενοποίησή του με την κάτω πλατεία αλλά και με την οδό Μετσόβου –παραλίμνιος- ώστε έτσι να αποκτήσει μία πλήρη και ολοκληρωμένη μορφή. Οι υπηρεσίες του Δήμου εκπονούν τη μελέτη για την υποβολή του στο ΕΣΠΑ. Το διάστημα αυτό κάνουν την αποτύπωση όλου του τμήματος ώστε να ολοκληρώσουν την επεξεργασία της πρότασης.

Ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας ΕΡΓΟΣΥΝ που αναλαμβάνει την κατασκευή των πεζοδρομήσεων του κέντρου Ιωάννης Μπουλούγαρης σε δηλώσεις που έκανε σημείωσε ότι η εταιρία που εκπροσωπεί είναι ειδικευμένη σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις και θα ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις του έργου. «Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη των Ιωαννίνων και θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής. Εμείς θα προσπαθήσουμε να το ολοκληρώσουμε στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Ο δικός μας στόχος αλλά και του Δήμου είναι κοινός και θα τον πετύχουμε καθώς η συνεργασία μας είναι πάρα πολύ καλή», τόνισε.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο αφορά στη δημιουργία δικτύου πεζοδρόμων στο κέντρο της πόλης και τον φωτισμό ανάδειξη τεσσάρων σημαντικής αρχιτεκτονικής σημασίας κτιρίων, εκ των οποίων τα τρία έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα.

Ο σχεδιασμός των πεζοδρομήσεων αποσκοπεί μέσω εναλλακτικών διαδρομών στη σύνδεση της κεντρικής πλατείας, του νέου εμπορικού κέντρου, της παλιάς αγοράς, του ιστορικού κέντρου και της παραλίμνιας ζώνης.

Συγκεκριμένα οι δρόμοι που πεζοδρομούνται είναι:

Τομέας νέου εμπορικού κέντρου

– Μ. Αγγέλου μέχρι την Χαριλάου Τρικούπη

– Μελανίδη

– Βλαχλείδη

– Οπλαρχηγού Πουτέτση

– Γρηγορίου Σακκά

– Ζυγομάλλη

Τομέας παλιάς αγοράς-ιστορικό κέντρο

– Νικολάου Παπαδοπούλου

– Παπάζογλου

– Αραβαντινού

– Λόρδου Βύρωνος

– Στουρνάρα

– Κατσαντώνη

– Κωλέττη

– Κατσιμήτρου

– Γούναρη

Ο φωτισμός ανάδειξης κτιρίων αφορά στα διατηρητέα της Καπλάνειου Σχολής, της Παπαζόγλειου Υφαντικής Σχολής και του κτιρίου Πυρσινέλλα καθώς στο αξιόλογο αρχιτεκτονικό κτίριο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης.

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Αποκατάσταση πεζοδρομίων σε Δωδώνης και Νικοπόλεως Την σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου βελτίωσης- αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων. Το έργο...

Ιωάννινα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο αναπλάσεων και πεζοδρομήσεων του κέντρου των Ιωαννίνων, ένα έργο που αλλάζει στην κυριολεξία τη φυσιογνωμία της πόλης. Από αύριο οι...

Ιωάννινα

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημελιοδικείου Ιωαννίνων θα καθίσει, στις 20 Ιανουαρίου 2014, ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φιλ. Φίλιος κατηγορούμενος για «υποβάθμιση του περιβάλλοντος κατ’...

Uncategorized

Δεν είναι λύση να πληρώνουν οι Δήμοι τους “κομμένους” λογαριασμούς της ΔΕΗ, επισήμαναν οι δήμαρχοι Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων, Γιάννης Δημαράς,...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC