Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
20 Μαρτίου Διεθνής ημέρα ευτυχίας
20 Μαρτίου Διεθνής ημέρα ευτυχίας

Κοινωνία

20 Μαρτίου Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας

20 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας

Από το 2013, τα Ηνωμένα Έθνη γιορτάζουν τη Διεθνή Ημέρα της Ευτυχίας ως τρόπο αναγνώρισης της σημασίας της ευτυχίας στις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Το 2015, ο ΟΗΕ εισήγαγε τους «17 Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης». Αποτελούν επιδίωξη για να εξαλειφθεί η φτώχεια. Να μειωθούν οι ανισότητες και να προστατευθεί ο πλανήτης μας, τρεις βασικές πτυχές, που επιτρέπουν την ευημερία και την ευτυχία. 

Τα Ηνωμένα Έθνη καλούν κάθε άτομο οποιασδήποτε ηλικίας, καθώς και κάθε τάξη, επιχείρηση και κυβέρνηση να συμμετάσχουν στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Ευτυχίας.

«Ιστορία»

Η Γενική Συνέλευση των Η. Εθνών στο  ψήφισμά της 66/281 της 12ης Ιουλίου 2012 ορίστηκε η 20 η Μαρτίου ως η Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας. Αναγνωρίζεται η σημασία της ευτυχίας και της ευημερίας ως στόχοι και φιλοδοξίες στη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και τη σημασία της αναγνώρισής τους στις επιδιώξεις της δημόσιας πολιτικής. Αναγνώρισε επίσης την ανάγκη για μια πιο περιεκτική, δίκαιη και ισορροπημένη προσέγγιση στην οικονομική ανάπτυξη. Σημαντικό είναι να προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη, την εξάλειψη της φτώχειας, την ευτυχία και την ευημερία όλων των λαών.

Το ψήφισμα ξεκίνησε από το Μπουτάν, μια χώρα που αναγνώρισε την αξία της εθνικής ευτυχίας έναντι του εθνικού εισοδήματος από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Υιοθέτησε δημόσια τον στόχο της «Ακαθάριστης Εθνικής Ευτυχίας έναντι του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος». Επίσης, φιλοξένησε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου με θέμα «Ευτυχία και Ευεξία: Ορισμός ενός Νέου Οικονομικού Παραδείγματος» κατά τη διάρκεια της 66ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης.

«Ευτυχία για τον καθένα»

Η ανάγκη καθιέρωσης μιας ειδικής ημέρας εορτασμού της ευτυχίας, τονίζει ακόμα περισσότερο την αξία μιας ευτυχισμένης και όμορφης ζωής. Ο καθένας καθορίζει,σύμφωνα με την δική του οπτική, τα όρια της ευτυχίας και της ευημερίας. Σε μια δύσκολη εποχή για όλους, συνθήκες πρωτόγνωρες οι οποίες έχουν κλονίσει την ανθρώπινη ζωή σε όλους τους τομείς και κυρίως στην ψυχολογία, μάλλον έχουμε ανάγκη και πάλι να βρούμε το «σημείο επανεκκίνησης».

Ίσως ανακάλυψε ο καθένας μας, ότι στα απλά πράγματα κρύβεται η πραγματική ευτυχία και διάθεση για ζωή. Ένα ηλιόλουστο πρωινό ή ένα βροχερό απόγευμα Κυριακής. Μια κούπα καφέ και ένα τσιγάρο σε μία καφετέρια. Ένα ποτό το βράδυ με καλή διάθεση και τα «καλά» μας ρούχα, μια «εξόρμηση» στα μαγαζιά, τα ταξίδια. Μια εκδρομή στην εξοχή, μια βόλτα με το αυτοκίνητο, ένας περίπατος. Μια συνάντηση με τους αγαπημένους μας φίλους, ένα ραντεβού με κάποιον/α, του/της οποίου/ας την συντροφιά απολαμβάνουμε. Η επαφή με τους άλλους ανθρώπους, η όψη και η αφή όσων αγαπάμε και μας λείπουν. Οι χειραψίες, οι αγκαλιές και τα φιλιά χωρίς φόβο και χωρίς μάσκες. Η υγεία, η εργασία, η εκπαίδευση.

Αν ο καθένας αναλογιστεί τι πραγματικά τον κάνει ευτυχισμένο, τότε μπορεί να φροντίσει, ώστε η κάθε μέρα να ‘ναι η πιο ευτυχισμένη. Η απλότητα των όσων θεωρήσαμε δεδομένα παραπάνω από ποτέ μας είναι απαραίτητη. Ας γιορτάσουμε την ημέρα αυτή και την κάθε μέρα, που μας προσφέρεται, ευτυχισμένοι!

Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Ιστορία και τις Στρατηγικές Σπουδές. Κατάγεται από την Κατερίνη του νομού Πιερίας και ασχολείται με την μελέτη ιστορικών, πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων.

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορία

Σαν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου Σαν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου 2013, τις πρωινές ώρες ο Παύλος Φύσσας βρέθηκε νεκρός έπειτα από τη μαχαιριά που δέχθηκε από...

Αρχική

Σαν Σήμερα: Το Φιάσκο Της Λουίζης Ριανκούρ 23 Μαρτίου 1992. Κατόπιν ανώνυμης πληροφορίας, που δέχθηκε η ΕΛ.ΑΣ, για πιθανή επίθεση της «17 Νοέμβρη» στην...

Ιστορία

Σαν σήμερα: Η ανεξιχνίαστη δολοφονία του Τζώρτζη Αθανασιάδη Βράδυ Σαββάτου, 19 Μαρτίου 1983. Ο εκδότης Τζώρτζης Αθανασιάδης δολοφονείται στο γραφείο του, στα κεντρικά της...

Ιστορία

Το δόγμα Τρούμαν έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ιστορικούς ως η εναρκτήρια δήλωση του Ψυχρού Πολέμου. Ισχυρισμό τον οποίο δε μπορούμε να διαψεύσουμε αφού στη...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC