Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Politico: Οι ψίθυροι για Grexit αρχίζουν ξανά -Η Ελλάδα παραπαίει με τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις

POLITICO GREXIT

Με αφορμή τα δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το περιοδικό Politico σε εκτενές άρθρο του με τον τίτλο «Οι ψίθυροι για Grexit αρχίζουν ξανά» περιγράφει τη σημερινή κατάσταση στην ελληνική οικονομία.

Θυμίζει ότι πριν δύο χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας πανηγυρικά μιλούσε για το τέλος της λιτότητας και των εξευτελισμών στην Ελλάδα αλλά και για το πόσο κενά μοιάζουν σήμερα τα λόγια του «που είναι πια βετεράνος στην πρωθυπουργία».

Όπως αναφέρεται, επί του παρόντος γεννιούνται ξανά αμφιβολίες όχι μόνο για τη σταθερότητα της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και για τη δέσμευσή της να κάνει μεταρρυθμίσεις. «Δεδομένου ότι η Ελλάδα παραπαίει με τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις, το Eurogroup αναμένεται να κάνει σήμερα μια απογραφή του ελληνικού προγράμματος» γράφει ο αρθρογράφος του περιοδικού.

Όπως σημειώνει, από τις συνεντεύξεις που δίνουν σε ξένα ΜΜΕ καταστηματάρχες, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, φοιτητές και άνεργοι στην Αθήνα, είναι σαφές ότι η απογοήτευση από τον Τσίπρα και τις κούφιες υποσχέσεις του είναι «συντριπτική».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία, έχει «μυριστεί αίμα με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν στο κόμμα του Τσίπρα χαμηλά επίπεδα στήριξης» αναφέρει χαρακτηριστικά το Politico.

Αναφορά γίνεται και στην συμπεριφορά πολλών μελών της κυβέρνησης που δείχνουν να μη θέλουν να προχωρήσουν με τις μεταρρυθμίσεις. Ιδιαίτερα δε για το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων τονίζεται το γεγονός ότι μέλη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθενται στις ιδιωτικοποιήσεις φέρνοντας ως παράδειγμα τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος επέλεξε να μην παραστεί στην τελετή υπογραφής για την πώληση της κρατικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie Dello State έναντι 45 εκατ. ευρώ.

Ως μόνος κλάδος που δίνει ανάσα αναφέρεται ο τουρισμός, αν και γράφει το Politico ότι «και αυτός έχει περιορισμένο χώρο για επιπλέον ανάπτυξη, είτε λόγω των συχνών διακοπών ρεύματος σε δημοφιλή νησιά όπως η Σαντορίνη είτε λόγω των φτωχών υποδομών στα επαρχιακά αεροδρόμια».

Επίσης το άρθρο μιλάει και για τη σχέση Αθήνας και ΔΝΤ: «Η ελληνική κυβέρνηση και ο Τσίπρας, θα πρέπει πραγματικά να σκεφτούν αν τους συμφέρει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν ότι το ΔΝΤ πρέπει να φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα… Αν το ΔΝΤ φύγει, τότε χάνετε τον πιο σημαντικό σύμμαχό σας για την ελάφρυνση του χρέους» δηλώνει ο Jens Bastien, ανεξάρτητος οικονομικός αναλυτής με έδρα την Αθήνα και πρώην μέλος της Task Forse.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν πηγές της ΕΕ, η έξοδος του ΔΝΤ θα ήταν μια επώδυνη εναλλακτική λύση, καθώς το τρέχον πακέτο διάσωσης θα έπρεπε να διακοπεί, να ξαναγραφεί και να εγκριθεί από το γερμανικό κοινοβούλιο – μια επικίνδυνη στρατηγική ιδίως όσο πλησιάζουν οι γερμανικές εκλογές.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρθρα & Απόψεις

Εκατοντάδες άνθρωποι επί 12 λεπτά οδεύουν προς το θάνατο. Πόσο ασύλληπτο είναι αυτό; Νέοι άνθρωποι που γυρνούσαν στις οικογένειές τους, στους φίλους, στη φοιτητική...

Πολιτική

Στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Σήμερα, η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε διπλό κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Αλλά και εγκλωβισμένη από...

Πολιτική

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση της βουλής που συστάθηκε έπειτα από το αίτημα του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αναφέρθηκε εκτενώς...

Πολιτική

Ψηφίστηκε η Ελληνογαλλική Συμφωνία από τη Βουλή Ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή κατά πλειοψηφία η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία και με...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC