%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b5%ce%bd%ce%b1-3
Αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας, η περιοχή όπου σημειώθηκε η μεγάλη καθίζηση

Άνοιξε η γη σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων Αρτας, στο ύψος του 12ου χλμ., περίπου στις 9 το βράδυ, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, ένα μεγάλο τμήμα του εδάφους ογδόντα έως εκατό τετραγωνικών μέτρων, υποχώρησε και δημιουργήθηκε μία μεγάλη τρύπα βάθους τουλάχιστον τεσσάρων έως πέντε μέτρων, σύμφωνα με τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Μαυρογιώργο.

Στο σημείο, βρέθηκε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ έχει ενημερωθεί και το ΙΓΜΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όπως σημειώνει το ΑΠΕ, ακούγονται ήχοι μέσα από την Γη και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα γίνει μεγαλύτερη καθίζηση.

%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b5%ce%bd%ce%b1-2

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, το γεωλογικό φαινόμενο να έχει σχέση με την ισχυρή σεισμική δόνηση του περασμένου Σαββάτου . Όπως είπε, στους ασβεστόλιθους της περιοχής όπου σημειώθηκε ο κρατήρας, μπορεί να προϋπήρχε ένα καρστικό κενό, το οποίο πριν το σεισμό να ήταν σε κατάσταση οριακής ισορροπίας και με τις αλλεπάλληλες δονήσεις να κατέρρευσε.

Σήμερα αναμένεται κλιμάκιο του ΙΓΜΕ, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.

%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b5%ce%bd%ce%b1-1