Του  Στέφανου Μάνου!

Συνυπογράφω το αίτημα των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν – πριν εφαρμοστούν νέα μέτρα – να μάθουν τι πήγε στραβά με την οικονομική πολιτική που συμφωνήθηκε το 2010.  Θέλω να μάθω – με κάθε λεπτομέρεια – ποιοι υπουργοί δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Αγανακτώ με την αδυναμία του πρωθυπουργού να καταλογίσει πολιτικές  ευθύνες.  Με την διατήρηση υπουργών εξ αιτίας των οποίων η Ελλάδα διολισθαίνει προς την χρεοκοπία.  Μέχρι το Φεβρουάριο πληροφορούμασταν στοιχεία της πραγματικής κατάστασης από τις συνεντεύξεις τύπου της τρόϊκας. Μπορεί να μη μας άρεσαν όσα έλεγαν, αλλά δεν είχαμε την εντύπωση ότι μας εξαπατούσαν.  Αγανακτώ με την πλήρη συσκότιση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας επικρατεί ο φόβος για το αύριο. Στο σκοτάδι, ο φόβος παραλύει το μυαλό.   Η ΔΡΑΣΗ δεν έχει πάψει να υποστηρίζει ότι για την εξαφάνιση των ελλειμμάτων  και τη δημοσιονομική σταθεροποίηση πρέπει να περιοριστεί δραστικά το κράτος και οι δαπάνες του.

Αγανακτώ  με την ακολουθουμένη πολιτική των συνεχώς αυξανομένων επιβαρύνσεων του λαού προκειμένου να μη θιγεί και να μη περιοριστεί ο σκανδαλωδώς προνομιούχος δημόσιος τομέας και οι συντεχνίες του!

Για την ομαλή διακυβέρνηση της Ελλάδας, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ υποστηρίζουν ότι το εκλογικό σύστημα πρέπει να αναδεικνύει αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις.  Τέτοια είναι η κυβέρνηση σήμερα και τέτοια ήταν η προηγούμενη του κ. Καραμανλή.

Αγανακτώ διαπιστώνοντας ότι και τα δύο κόμματα με την «ομαλή διακυβέρνηση» εννοούσαν την χωρίς έλεγχο διασπάθιση του δημόσιου χρήματος!  Την χωρίς έλεγχο ανάληψη δανειακών υποχρεώσεων!

Για το απαραίτητο σήμερα συμμάζεμα των δαπανών όμως, ζητούν συναίνεση, συνυπεύθυνους.  Καμιά συναίνεση δεν χρειάζεται. Κύριε Παπανδρέου έχετε αυτό που θέλατε, αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση. Κυβερνείστε λοιπόν!