Κατά 11% αυξήθηκε το 2012 ο αριθμός των Ελλήνων εργαζομένων στη Γερμανία, ενώ παρόμοια είναι η αύξηση των απασχολουμένων και από τις άλλες χώρες της κρίσης στον ευρωπαϊκό Νότο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας, ο αριθμός των εργαζομένων στη Γερμανία που προέρχονται από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία είχε αυξηθεί μέχρι τον μήνα Οκτώβριο του 2012 κατά 33.000 άτομα, που αντιστοιχεί σε ποσοστό της τάξεως του 7,6 % σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2011.
Συνολικά, εργάζονται στη Γερμανία 465.000 άτομα από τις χώρες της «ευρωκρίσης». Η αύξηση των απασχολούμενων από τις παραπάνω χώρες ήταν μεγαλύτερη από την αύξηση των απασχολούμενων συνολικά στη Γερμανία.

Ειδικότερα, ο αριθμός των Ελλήνων που εργάζονται στη Γερμανία αυξήθηκε σχεδόν κατά 11% και έφτασε τις 123.000, ενώ ο αριθμός των Ισπανών αυξήθηκε κατά 16%, αγγίζοντας τις 50.000.
Βάσει μελέτης εταιρείας οικονομικών ελεγκτών, ο αριθμός των ανέργων στην Ευρωζώνη αναμένεται να αγγίξει ύψη ρεκόρ εντός του νέου έτους, φτάνοντας τα 20 εκατομμύρια το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Στην ίδια μελέτη υπογραμμίζεται ότι η ανεργία στην Ελλάδα θα αυξηθεί και θα διαμορφωθεί στο 28%, καθώς η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 4,3%.

Δραματική θα παραμείνει η κατάσταση και στην Ισπανία, όπου η ανεργία θα φτάσει το 27%.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων από τις χώρες της κρίσης που το 2013 θα μεταναστεύσουν στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η αύξηση δεν θα αφορά μόνον υψηλά εξειδικευμένο προσωπικά αλλά και ανειδίκευτους.

 

πηγή : real.gr