Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Uncategorized

Δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Δήμου Ιωαννιτών Δημήτρη Παπαδόπουλου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΟ εκπρόσωπος τύπου του Δήμου Ιωαννιτών διατύπωσε την κάθετη αντίθεση της Δημοτικής Αρχής σε κάθε ενδεχόμενο απολύσεων υπαλλήλων ή κλεισίματος Νομικών Προσώπων. Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι η αυτοδιοίκηση έχει καταβάλλει ήδη βαρύ τίμημα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής αναπροσαρμογής της χώρας. Στην δήλωσή του αναλυτικά ανέφερε: «Τις τελευταίες ημέρες κυριαρχεί η είδηση για απολύσεις και διαθεσιμότητα εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και για κλείσιμο νομικών προσώπων. Η θέση του δήμου μας είναι ξεκάθαρη και σαφής. Ξεκάθαρη είναι και η θέση του συνόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως αποτυπώθηκε και στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ που έγινε στα Γιάννινα. Η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία οφείλουν να γνωρίζουν ότι η αυτοδιοίκηση  έχει προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές τέτοιου εύρους που δεν έχουν προηγούμενο στον δημόσιο τομέα. Η ευέλικτη, αποτελεσματική και λειτουργική διοίκηση δεν επιτυγχάνεται με λογικές οριζόντιων περικοπών. Οι μονομερείς ενέργειες, εκ μέρους της Κυβέρνησης, παραβιάζουν το σύνταγμα, είναι ενάντια στο αυτοδιοίκητο και θα βρουν απέναντί τους το σύνολο των δήμων της χώρας. Πάγια θέση της ΚΕΔΕ, που μας βρίσκει σύμφωνους είναι η κατηγορηματική αντίθεση στις απολύσεις και η εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας, με όρους και κανόνες. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Και φυσικά είναι έξω από κάθε σκέψη και λογική ενδεχόμενο κλείσιμο νομικών προσώπων. Τα νομικά πρόσωπα των δήμων, δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, προσφέρουν υπηρεσίες οι οποίες είναι κρίσιμες για τη στήριξη και τη συνοχή του κοινωνικού ιστού και οποιαδήποτε διατάραξη της λειτουργίας τους θα οδηγήσει σε κατάρρευση των τοπικών κοινωνιών. Είναι επιβεβλημένο σήμερα να σταματήσει η κεντρική εξουσία να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αριθμούς. Να κατανοήσει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει προσφέρει ήδη πολλά, έχει υποστεί τεράστιες περικοπές πόρων και δεν μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί τον εύκολο στόχο».

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στην πρόληψη πυρκαγιών Ο κ. Παπαδόπουλος απηύθυνε έκκληση προς όλους τους συμπολίτες να προχωρήσουν άμεσα στην κοπή κι απομάκρυνση ξερών χόρτων από ιδιωτικά οικόπεδα και χωράφια, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών. «Βρισκόμαστε στην καρδιά της θερινής περιόδου και με αφορμή το γεγονός αυτό θέλω να απευθύνω έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μας. Η διαφύλαξη του φυσικού πλούτου και τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών είναι υπόθεση όλων μας.

Δυστυχώς αυτό που παρατηρούμε ακόμη και σήμερα, είναι πολλοί ιδιωτικοί χώροι να μην έχουν καθαριστεί από ξερά χόρτα και κλαδιά. Ο Δήμος δεν έχει την δυνατότητα να καθαρίσει όλους τους ιδιωτικούς χώρους στο σύνολο των εκτάσεων του, οι οποίοι είναι εκατοντάδες. Είναι υποχρέωση, όχι μόνο ηθική αλλά και νομική, οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων και των χωραφιών να μεριμνήσουν για την κοπή και την απομάκρυνση των ξερών χόρτων. Εν τέλει πρέπει να καταλάβουν ότι με τον τρόπο αυτό προστατεύουν τις δικές τους περιουσίες», τόνισε.

Για ανακύκλωση

Ο εκπρόσωπος τύπου αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ανακύκλωσης, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά. Επεσήμανε ωστόσο την ανάγκη της μεγαλύτερης στήριξης ανακύκλωσης γυαλιού, ειδικά από τους επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης. «Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την ανταπόκριση του κόσμου είναι θεαματικά. Πάνω από εκατό τόνοι συγκεντρώνονται χάρη στην προσπάθεια των συμπολιτών μας και οδηγούνται σε κέντρο διαλογής. Δεν επιβαρύνουν δηλαδή τον ΧΥΤΑ, απαλλάσσουν όλους μας από το κόστος διαχείρισης. Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής για όλους μας. Και το λέω με αφορμή το μεγάλο πρόγραμμα που θα αναπτυχθεί στο σύνολο του δήμου, τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για την ολοκληρωμένη δράση που έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Η προσπάθειά μας λοιπόν πρέπει να είναι καθημερινή. Και απευθύνομαι κυρίως στους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, οι οποίοι πρέπει να στηρίξουν σε μεγαλύτερο βαθμό την ανακύκλωση γυαλιού», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Για την παράταξη

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος ρωτήθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για διαφορετικές απόψεις και θέσεις που διατυπώνονται από μέλη της δημοτικής ομάδας. Ο εκπρόσωπος τύπου ξεκαθάρισε ότι στην παράταξη δεν έχουν ανακύψει πολιτικές ή ιδεολογικές διαφωνίες. Οι διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται δεν είναι αυτές που ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη, η οποία θέλει να δει αποτελέσματα κι έργα. «Γνωρίζετε όλοι τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξ αιτίας της συνεχούς περικοπής πόρων. Οι συνθήκες για το Δήμο Ιωαννιτών ήταν ακόμη δυσκολότερες εξ αιτίας των συσσωρευμένων χρεών του παρελθόντος και των προβλημάτων που υπήρχαν. Οι διαφορές, διαφωνίες, οι απόψεις που ακούγονται λοιπόν, δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικών ή ιδεολογικών διαφορών. Δεν είναι στη βάση του προγράμματος.

Η παράταξη αυτή δημιουργήθηκε από την ίδια την αυτοδιοίκηση και από την προσπάθεια και το όραμα πολλών ανθρώπων. Όλοι όσοι μετέχουμε θεωρούμε την ενότητά της αδιαπραγμάτευτη. Συνεχίζει λοιπόν, σε ορίζοντα οκταετίας, χωρίς κομματικές παρεμβάσεις, χωρίς εντολές… Με συνεχή ζύμωση, με διεργασίες, ορισμένες φορές και με εντάσεις», κατέληξε.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχική

Σήμερα αργά το απόγευμα έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Η κηδεία του Μωυσή Ελισάφ θα γίνει την Κυριακή στις 13:00...

Ιωάννινα

Το φαινόμενο της εγκατάλειψης κουταβιών και ενήλικων σκύλων έχει λάβει ραγδαία εξάπλωση. Σε επιδημία απανθρωπιάς εξελίσσονται τα περιστατικά με τις εγκαταλείψεις οικόσιτων ζώων και...

Ιωάννινα

Σε ολόκληρο τον κόσμο θα ταξιδέψουν εικόνες και δημοφιλή σημεία των Ιωαννίνων, μέσω της διάσημης εκπομπής του Τελ Αβίβ «Holy Land Uncovered». Η εκπομπή...

Ιωάννινα

Σε κανονική κυκλοφορία επανέρχεται από αύριο 1η Σεπτεμβρίου η οδός Ανεξαρτησίας. Το δίμηνο της μερικής πεζοδρόμησης ολοκληρώνεται. Στην επόμενη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC