Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Οικονομία

Δυσκολίες στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων

αρχείο λήψης (2)Την Τετάρτη συνεδριάζει τελικά η τρικομματική επιτροπή που επεξεργάζεται τη ρύθμιση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Πολλές δυσκολίες υπάρχουν με τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Στο τέλος Ιουνίου σχεδιάζεται να αποσταλεί και το πρώτο ειδοποιητήριο για τον φόρο ακίνητης περιουσίας (Φ.Α.Π.) του 2011.

Σε προσθέσεις και αφαιρέσεις επιδίδεται η τρικομματική επιτροπή για να λυθεί το δύσκολο πρόβλημα της φορολόγησης των αγροτεμαχίων.

Δεν έχει αποφασιστεί αν οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, θα εξαιρεθούν ή θα πληρώσουν μειωμένο φόρο.
Η τρόικα που έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα ζητά ολοκληρωμένο σχέδιο για τον ενιαίο φόρο.
Από τα 66 εκατομμύρια των αγροτεμαχίων τα 37 εκατομμύρια είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις κι από αυτά τα 14 εκατομμύρια από επαγγελματίες αγρότες. Επιπλέον δυσκολίες αντιμετωπίζονται με τα εκτός σχεδίου ακίνητα.
Ο ενιαίος φόρος έχει σχεδιαστεί για να αποδώσει 3,1 δισ. ευρώ. Απ’ αυτά το 1,7 δισ. θα προέρχεται από τα αστικά ακίνητα. Τα 800 εκατομμύρια από τα αγροτεμάχια και τα υπόλοιπα 600 από τα ακίνητα νομικών προσώπων.
Μέσα στον Ιούνιο πάντως το νομοσχέδιο πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή.
Τέλος Ιουνίου Ο Φ.Α.Π του 2011

Τον Ιούνιο οι ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να λάβουν και το πρώτο ειδοποιητήριο για τον ΦΑΠ του 2011. Η εξόφληση σχεδιάζεται να γίνει στις 31 Ιουλίου.
Από τον Ιούλιο θα αρχίσουν και τα ειδοποιητήρια για τον ΦΑΠ του 2012. Ο ΦΑΠ του 2011 ΚΑΙ του 2012 ΘΑ εξοφληθεί σε 7 δόσεις. Του 2013 που θα ακολουθήσει θα εξοφληθεί σε 4 δόσεις. Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50 ευρώ.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Μετά τις αποσύρσεις των επίμαχων διατάξεων κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις αλλαγές στο δημόσιο με τις απολύσεις υπαλλήλων και...

Οικονομία

Από μηδενική βάση ξεκίνησε και πάλι η συζήτηση για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ώστε άμεσα...

Ήπειρος

Αρνητική ήταν η τοποθέτηση του Υπουργείου Οικονομικών στην ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντάγια το αν προτίθεται να απαλλάξει από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων...

Οικονομία

Τελικά αντί να αποφύγουν οι φορολογούμενοι το «χαράτσι» φορτώθηκαν με έναν ακόμη επιπλέον φόρο. Η πρόταση που θα παρουσιάσει ο Γ. Στουρνάρας στην τρόικα...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC