Στις 12 Απριλίου, και εφόσον εκπληρωθούν τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με την τρόικα, τοποθετεί τις εξελίξεις για την εκταμίευση της δόσης ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας σε αποκλειστική δήλωσή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες και συμμετέχοντας στο Eurogroup. Οπως δηλώνει, βασική προϋπόθεση από την πλευρά των δανειστών είναι η συμφωνία για τις νέες τιμές των φαρμάκων και το καυτό θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο. 

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του υπουργού έχει ως εξής:

«Οι συζητήσεις περατώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης και αφορούσαν σημαντικά και πολλά ζητήματα. Υπήρξε μεγάλη πρόοδος σε όλα τα θέματα. Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία. Τις επόμενες ημέρες τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα συνεχίσουν τις συζητήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών και αναμένουμε η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί στις αρχές Απριλίου.

Οσον αφορά τη δόση η βασική συζήτηση αναμένεται να γίνει στο Eurogroup της Ιρλανδίας στις 12 Απριλίου και είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να έχουμε πετύχει και τα δύο προαπαιτούμενα που έχουμε συμφωνήσει, δηλαδή τις νέες τιμές των φαρμάκων και το θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Οι οικονομικές εξελίξεις είναι θετικές τόσο στον προϋπολογισμό, όσο και σε άλλα μεγέθη και δεν επηρεάζονται από τις συζητήσεις με την τρόικα, η οποία αναγνωρίζει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί».

ΠΗΓΗ: real.gr