Το πρόγραμμα βραχυπρόθεσμων δράσεων για την στήριξη του Τουρισμού στην Ήπειρο, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Το πρόγραμμα ανέλυσε ο Αντιπεριφερειάρχης,  αρμόδιος για θέματα Τουρισμού, κ. Στράτος Ιωάννου,  o οποίος στον πρόλογο της εισήγησής του, υπογράμμισε τα εξής:

«Ο Τουρισμός αποτελεί για την Περιφέρεια Ηπείρου ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο Ανάπτυξης, το οποίο αν αξιοποιηθεί με συστηματικό και μεθοδικό τρόπο μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη. Στους σχεδιασμούς μας έχουμε αξιοποιήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η Περιφέρεια Ηπείρου, και αφορά στην ύπαρξη βασικών προϋποθέσεων ανάπτυξης του τουρισμού, με δεδομένο το απαράμιλλο φυσικό κάλλος, το πολιτιστικό και πολιτισμικό πλούτο που διαθέτει, τη γεωγραφική της θέση και τις προοπτικές άρσης της απομόνωσης της με τα μεγάλα έργα μεταφορικών υποδομών που κατασκευάζονται ή και έχουν κατασκευαστεί».

Ο Αντιπεριφερειάρχης, συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του υπό κατάρτιση στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας,  ο οποίος θα ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστεί στα χρονικά πλαίσια που έχει  θέσει ο «Καλλικράτης». «Για τη φετινή χρονιά- πρόσθεσε – ενεργήσαμε γρήγορα και αποτελεσματικά και προτείνουμε αυτό το Σχέδιο Βραχυπρόθεσμων Δράσεων, όπως προέκυψε από τις κατά περιφερειακή ενότητα συσκέψεις με τους φορείς του τουρισμού,  το οποίο στοχεύει ακριβώς στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της τουριστικής σαιζόν που είναι προ των πυλών, αλλά και των ευκαιριών που θα δημιουργήσει η τουριστική περίοδος».