Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας, με κοινωνική συνοχή και αξιοπρέπεια, μείωση του σπάταλου κράτους, η υλοποίηση της δέσμευσης προς του χαμηλοσυνταξιούχους, η αλλαγή του νόμου για την ιθαγένεια και η μείωση της λαθρομετανάστευσης, είναι από τα άμεσης προτεραιότητας θέματα που θα προωθήσει μια κυβέρνηση της Ν.Δ., είπε ο πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς.  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέρριψε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και είπε πως αν ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει συγκυβέρνηση για άλλον λόγο, για να πέσει στα μαλακά, δεν τον ενδιαφέρει. «Εγώ δεν καίω το μεγαλύτερο όπλο του τόπου, που είναι αυτή τη στιγμή οι καθαρές λύσεις και οι εκλογές», επισήμανε. Η κυβέρνηση είναι «αιχμάλωτη» σε λάθος πολιτική και ανίκανη να πιάσει τους στόχους της, είπε ο Αντώνης Σαμαράς. Μίλησε για «φορολάτρες» στην κυβέρνηση, που έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ οικονομίας, όπως είπε, δεν υπάρχει βιβλίο οικονομίας πουθενά στον κόσμο που να λέει πως σε περιόδους ύφεσης αυξάνεις τους φόρους. «Πέρυσι δεν με πίστεψαν, φέτος δεν βλέπουν τα αποτελέσματα;», αναρωτήθηκε. «Θέλουν να σώσουν την Ελλάδα με τους Έλληνες ή την οικονομία χωρίς τους Έλληνες;», έθεσε το ερώτημα προς την κυβέρνηση και για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ υποστήριξε πως ήταν «ερασιτεχνική μπλόφα» το πήγαινε-  έλα με την τρόικα. «Μας είχε πει ότι το βαρέλι έχει πάτο. Που πήγε ο πάτος; Μας έχει φύγει ο πάτος. Να διατηρεί την ψυχραιμία του ο κ. Βενιζέλος όταν απευθύνεται στη Ν.Δ.», συμπλήρωσε.
Για το ειδικό τέλος στα ακίνητα είπε ότι είναι άδικο μέτρο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να εισπράξει όσα υπολογίζει γιατί ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει. “Ο κόσμος κάνει θυσίες και η κυβέρνηση είναι ανίκανη”, τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Σε ερώτηση γιατί δεν συνεργάζεται με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες για επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους, απάντησε πως “δεν είναι θέμα προσώπων. Είναι πολιτικό το θέμα, έχουν διαφορετικό τρόπο άσκησης πολιτικής και το ΠΑΣΟΚ πελαγοδρομεί γιατί βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση” και επανέλαβε ότι μόνη λύση στις σημερινές συνθήκες είναι οι εκλογές.