Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Οικονομία

Ενιαίος φορέας επικουρικής ασφάλισης

Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Εργασίας μπαίνουν οι ήδη τρεις φορές «κουρεμένες» επικουρικές συντάξεις, με ανοιχτό το ενδεχόμενο περεταίρω μείωσης που σε κάποιες περιπτώσεις θα αγγίξει ακόμη και το 50%.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης με εξαιρετικά επείγον έγγραφο του προς τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου, επισημαίνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία ένταξης όλων των ταμείων και κλάδων επικουρικής ασφάλισης στο νέο Ενιαίο φορέα, που πλέον καλύπτει περίπου 4, 5 εκατ. ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Της ένταξης εξαιρέθηκαν -μετά από αίτημα τους- τα ταμεία επικουρικής ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών, Εμπορίου Τροφίμων, Προσωπικού Εταιρειών Πετρελαιοειδών καθώς και Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων.

Τα ταμεία αυτά θα λειτουργούν ως επαγγελματικά, χωρίς καμία οικονομική στήριξη εκ μέρους του κράτους. Γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει, επίσης, στην μείωση συντάξεων.

Για όσα εντάχθηκαν στον ενιαίο φορέα, το δεύτερο στάδιο του κυβερνητικού σχεδιασμού προβλέπει την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης, η οποία θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε νέα παρέμβαση στις επικουρικές συντάξεις.

Μάλιστα οι παρεμβάσεις θα μπορούν να γίνουν ακόμη και ανά τρίμηνο, ανάλογα με τις προβλέψεις σχετικά με την βιωσιμότητα του νέου φορέα- μαμούθ, ενώ θα τηρείται ατομικός λογαριασμός για κάθε ασφαλισμένο, με στόχο την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης.

 

ΠΗΓΗ: REAL.GR

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υγεία

Βάση δεδομένων 11 εκατ. ασφαλισμένων και μια «πλατφόρμα» για τον σχεδιασμό πολιτικών και έρευνας, αναπτύσσει ο ΕΟΠΥΥ, φιλοδοξώντας σε οφέλη από την αξιοποίησή τους....

Αρχική

  Στη σημερινή συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών με τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών,  Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ....

Αρχική

Περισσότεροι από 500 χιλιάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ μπορούν να επωφεληθούν από τα κοινωνικά προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» για το 2013. Συγκεκριμένα, 530.000...

Αρχική

Από την Τετάρτη 24 Απριλίου μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαΐου θα ισχύσει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την περίοδο των εορτών του...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC