Χρήστος ΜαντάςΤο κρίσιμο ζήτημα των πλειστηριασμών αφορά όλους και όλες που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται. Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, ο Χρήστος Μαντάς ζητά να τεθεί το θέμα των πλειστηριασμών προ ημερήσιας διατάξεως στο Δημοτικό Συμβούλιο της προσεχούς  Τετάρτης. Η επιστολή αναφέρει:Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων

Κύριε πρόεδρε

Από την 1η Ιανουαρίου του 2014 αίρεται υπό προϋποθέσεις τόσο η προστασία από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας όσο και οποιουδήποτε άλλου ακινήτου ενώ παραμένει ασαφές το αν θα διατηρηθεί το όριο προστασίας από πλειστηριασμούς μέχρι 200.00 ευρώ. Το ζήτημα αφορά όλους και όλες που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται.

Κύριε πρόεδρε

Ο Δήμος πρέπει να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις ώστε να εμποδίσει τη διαδικασία αυτή. Οφείλουμε πολύ περισσότερο να προστατέψουμε τους πολίτες των Ιωαννίνων και να πιέσουμε από τη μεριά μας ώστε να υπάρξει τουλάχιστον ένας χρόνος αναστολής των πλειστηριασμών. Σε αυτή τη συνολική επίθεση απαιτείται μια καθολική αντίσταση από σήμερα, πολύ πριν φτάσουμε στους πλειστηριασμούς και τις εκτελέσεις τους, εκεί που το πρόβλημα εξατομικεύεται και κάτω από το βάρος του η δυνατότητα αντίδρασης πολλές φορές εκμηδενίζεται.

Σας ζητώ το θέμα αυτό να τεθεί προ ημερησίας διατάξεως προκειμένου να συζητηθεί και να καθοριστεί η στάση μας ως Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Θέλω να σας ενημερώσω ότι προσωπικά θα συμμετέχω στο συγκεκριμένο συμβούλιο την προσεχή Τετάρτη.

Με τιμή

Χρήστος Μαντάς

Δημοτικός Σύμβουλος.