Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
πλειστηριασμοί - αναστέλλονται προσωρινά
πλειστηριασμοί - αναστέλλονται προσωρινά

Κοινωνία

Πλειστηριασμοί – Αναστέλλονται προσωρινά για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Πλειστηριασμοί – Αναστέλλονται Προσωρινά Για Τα Ευάλωτα Νοικοκυριά

Από την 1η Ιουνίου 2021 έως και τα τέλη του ίδιου μήνα αναστέλλονται όλοι οι πλειστηριασμοί 1ης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών από τράπεζες και διαχειριστές δανείων.  Αρκετοί οφειλέτες οι οποίοι αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους θα καταλήξουν στον πλειστηριασμό.

Οι οφειλέτες που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία θα πρέπει να αποστείλουν στην τράπεζα ή τον διαχειριστή του δανείου τους την τελευταία δήλωση φορολογίας εισοδήματος Ε1. Και τη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9, ώστε να αποδείξουν ότι ανήκουν στα ευάλωτα νοικοκυριά. Και να ανασταλεί ο πλειστηριασμός της 1ης κατοικίας τους. 

Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο προκειμένου να δοθεί λύση για την επιδότηση των ευάλωτων οφειλετών. Αυτό ισχύει έως ότου δημιουργηθεί ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων. Ο φορέας θα αγοράζει τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών που έχουν δάνειο με υποθήκη την πρώτη τους κατοικία.

Ειδικότερα πληγέντες θεωρούνται:

1. Εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, στους οποίους παρασχέθηκε οικονομική ενίσχυση, ή ο μέσος μικτός μηνιαίος μισθός τους, αφαιρουμένων πρόσθετων ή άλλων έκτακτων αποδοχών των μηνών Μαρτίου και Απριλίου του 2020, παρουσίασε μείωση, σε σχέση με τον αντίστοιχο των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2020, σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:

α) για ποσά έως 1.000 ευρώ, μείωση ίση ή μεγαλύτερη του 10%,

β) από 1.000,01 ευρώ μέχρι 2.000 ευρώ, , μείωση ίση ή μεγαλύτερη του 20%,

γ) από 2.000 ευρώ και άνω, μείωση ίση ή μεγαλύτερη του 30%.

2. Ελεύθεροι επαγγελματίες ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα. Στους οποίους παρασχέθηκε οικονομική ενίσχυση, ή των οποίων τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου του 2020 παρουσίασαν μείωση ίση ή μεγαλύτερη του 20%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του έτους 2019, όπως αυτό προκύπτει από τις περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α.

3. Άνεργοι ή μακροχρόνια άνεργοι, στους οποίους παρασχέθηκε οικονομική ενίσχυση, σύμφωνα με σχετικές κανονιστικές πράξεις

. Φυσικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έλαβαν μειωμένο μίσθωμα, σύμφωνα με σχετικές κανονιστικές πράξεις.

5. Εταίροι προσωπικών ή κεφαλαιουχικών εταιριών, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί υποχρεωτικά ή έχουν λάβει ενίσχυση, σύμφωνα με σχετικές κανονιστικές πράξεις, και σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία της Φορολογικής Διοίκησης.

6. Φυσικά πρόσωπα που έλαβαν ενίσχυση με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής ή τον Μηχανισμό “Συνεργασία”. Σύμφωνα με σχετικές κανονιστικές πράξεις, και οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν παρουσιάσει μείωση εισοδημάτων λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι δυσανασχέτησαν για την επανέναρξη πλειστηριασμών. Η κυβέρνηση λοιπόν προς το παρόν ανέστειλε τους πλειστηριασμούς για τις οικογένειες αυτές οι οποίες δεν δύνανται να ανταπεξέλθουν.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη(νόμος 3869/2010) και προστατεύονται παρότι η υπόθεσή τους δεν έχει ακόμη εκδικαστεί,  κινδυνεύουν...

Πολιτική

Για ψέματα, λάσπη και κινδυνολογία κατηγορεί η κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τους πλειστηριασμούς και τονίζουν ότι με το ιστορικό «email Χαρδούβελη» είχαν δεσμευτεί...

Άρθρα & Απόψεις

Η προστασία της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα αποτελεί τεράστιο πολιτικό θέμα το οποίο πρέπει να απασχολήσει και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκές Ένωσης, τόνισε κατά...

Πολιτική

“Χριστουγεννιάτικος μποναμάς” για την ελληνική οικογένεια αποτελούν ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και η απελευθέρωση των πλειστηριασμών, ακόμα και για την πρώτη κατοικία. Η κυβέρνηση με...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC