Στα όρια της απόλυτης εξαθλίωσης οδηγούνται οι πολίτες, καθώς,  δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ούτε ψωμί. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτό που συμβαίνει στην ακριτική Ξάνθη θα θεωρείτο απλά «απίστευτο» πριν από μερικά χρόνια. Κι όμως, η οικονομική κρίση, η εκτίναξη της ανεργίας, το γκρέμισμα των μισθών και των συντάξεων οδηγούν τους καταναλωτές να «ζητιανεύουν» από τους φούρνους μπαγιάτικο ψωμί. Κι αυτό γιατί το ψωμί τριών ημερών πωλείται στη μισή τιμή του φρέσκου. 
Αναφερόμενος στη κατάσταση  ο πρόεδρος των αρτοποιών Ξάνθης, Παναγιώτης Αμπεριάδης, τονίζει πως το συγκεκριμένο φαινόμενο εμφανίστηκε δειλά-δειλά πριν από ένα χρόνο αλλά πλέον βρίσκεται σε έξαρση. «Κάθε μέρα έρχονται –κυρίως αργά το απόγευμα- άντρες και γυναίκες στους φούρνους και ζητούν να αγοράσουν μπαγιάτικο ψωμί. Το φρέσκο πωλείται έναντι 80 λεπτών του ευρώ και το μπαγιάτικο για 30 λεπτά. Μάλιστα, κουβαλούν, μαζί τους, ολόκληρες σακούλες», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. «Αλλοι είναι άνεργοι, άλλοι συνταξιούχοι, άλλοι εργαζόμενοι οι οποίοι συνήθως είναι απλήρωτοι», ξεκαθαρίζει και συνεχίζει: «Ορισμένοι από τους καταναλωτές ντρέπονται να ομολογήσουν ότι θέλουν τα μπαγιάτικα ψωμιά για τους ίδιους και υποστηρίζουν ότι είναι για τα ζώα τους. Ομως, όσο περνάει ο καιρός και αποκτούμε μια σχέση εμπιστοσύνης μας ομολογούν ότι τα μπαγιάτικα ψωμιά δεν πηγαίνουν στα υποτιθέμενα ζώα τους. Αντίθετα, είτε μουλιάζουν σε νερό και γάλα, είτε ζεσταίνονται σε φούρνο μικροκυμάτων και γίνονται φαγητό για τους ίδιους και τα παιδιά τους», πρόσθεσε.

 

ΠΗΓΗ: real.gr